Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dokonalé virtuální modelky! Líbí se vám víc než ty z masa a kostí?

26. února 2019 | 06:00

Doba jde kupředu a díky technologickým možnostem někdy lidé vytvoří něco naprosto nepochopitelného... Virtuální modelky se objevily poměrně nedávno. Bude tímto trendem svět módy pokračovat, nebo se opět vrátí k reálným modelkám?

Modelky vytvořené počítačem mají jistě mnoho zdánlivých výhod. Nedostávají plat, nemohou přibrat a neprojeví svůj vlastní názor. Přirozenou krásu ale nikdo nenahradí. Loni při prezentaci kolekcí na podzim a zimu 2018 to zkusila značka Balmain. Vytvořila tři ideální modelky Margot, Shudu a Zhi.

S modelkou Shudu to zašlo dokonce tak daleko, že má vlastní profil na Instagramu a vystupuje jako influencerka – jako první virtuální modelka na světě. Na profilu nemá velký počet příspěvků, ale zato ji sleduje už 157 tisíc lidí.

Tyto tři umělé osobnosti ale nejsou na internetu jediné. Již nějakou dobu existuje profil virtuální modelky Miquely, která má dokonce 1,5 milionu sledujících. Některé časopisy ji dokonce zařadily do žebříčku nejvlivnějších lidí na internetu, přestože není skutečná.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

On her way. ⬆️

Příspěvek sdílený *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela),Led 29, 2019 v 7:04 PST

My v redakci doufáme, že virtuální modelky byly spíše jen pokusem o ozvláštnění kolekce značky Balmain, protože opravdové ženy jsou nenahraditelné. Co si myslíte vy? Jsou podle vás virtuální modelky krásnější než obyčejné ženy? Nahlédněte do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Luštincová