Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

50 ikonických šatů filmového plátna: Od Marilyn Monroe až po Emmu Watson

Fotografie
14. srpna 2018 | 06:00

Co k filmům neodmyslitelně patří, jsou rozhodně krásné kostýmy. Na které filmové šaty jen tak nezapomeneme? Pojďte si je připomenout a třeba se i inspirovat, na který film se podívat.

Výjimečné šaty se neobjevují jen na červeném koberci, ale i na filmovém plátně. Obdivovat můžeme krásné princeznovské róby, ale i sexy šatičky z filmu 50 odstínů šedi.

Nezapomenutelné asi provždy zůstanou bílé šaty Marilyn Monroe, které se objevily ve filmu Slaměný vdovec. Ikonická scéna, kde Marilyn stojí nad ventilací a vzduch jí sukni nadzvedne, je zkrátka nezapomenutelná. Tehdejší manžel Marilyn Joe DiMaggio měl na scénu ale jiný názor. Vadily mu poodhalené kalhotky a traduje se, že film a právě šaty hrály roli v jejich rozvodu.

Často také obdivujeme šaty Emmy Watson. Ta zazářila jako čarodějka ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár v růžových volánkových šatech a pak zejména ve filmu Kráska a zvíře v nádherné žluté róbě.

Další filmy, kde se objevilo hned několik dokonalých šatů, jsou Pomáda a Pretty Woman. Tehdejší modely byly opravdu ženské a my je zkrátka milujeme!

5117447:gallery:true:true

Které šaty jsou podle nás nejikoničtější? Podívejte se do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Luštincová