Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Celebrity se předvedly v úchvatných róbách! Met Gala 2018 ovládla náboženská tématika

8. května 2018 | 07:35

V Metropolitním muzeu umění se rok co rok schází celebrity z filmové i hudební branže v róbách, které nemají obdoby. Na Met Gala se prolíná móda s uměním a každý rok má jinou tématiku. Letošní téma bylo středověké umění a katolicismus

Slavnostní večer Met Gala se koná vždy první květnové pondělí a tematicky na něj navazuje výstava v Kostýmním institutu. Už od roku 1995 této společenské akci, které se přezdívá Oscaři východu, předsedá šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour. Ta také osobně vybírá hosty na guest list, bez její pozvánky se na Met Gala prakticky není možné dostat.

Anna Wintour v šatech Chanel
Autor: Profimedia.cz

Mezi pravidelné hosty, kteří vždy volí patřičně extravagantní oděv, patří například zpěvačky Katy Perry, Rihanna, Madonna a herečka Sarah Jessica Parker. Ty opět nezklamaly a kontroverzní náboženské tématiky se zhostily s plnou parádou.

Sarah Jessica Parker v šatech Dolce & Gabbana
Autor: Profimedia.cz

Na image ušlechtilé královny se super dlouhou vlečkou opět vsadily  Amal Clooney nebo Blake Lively. Blake byla jen jednou z řady dam, které zářila nad hlavou svatozář, která patřila k vůbec nejoblíbenějším doplňkům. Dalším populárním motivem byly zcela adekvátně kříže.

Blake Lively v róbě Versace
Autor: profimedia

Met Gala bývá také pravidelným zdrojem údivu nad některými kostýmy, kde umění skutečně vítězí nad jakoukoli fuknčností. Ty nejroztodivnější se poté často stávají inspiraci k různým vtípkům na sociálních sítích. Loni takový model oblékla Katy Perry a šlo o červenou kreaci se závojem, kterou vytvořil John Galliano pro Maison Margiela. Také Rihanna obětovala i poslední špetku pohodlí a vyrazila ve 3D struktorované květinové kreaci návrhářky Rei Kawabuko.

Katy Perry s andělskými křídly od Versace ani Rihanna coby papežka v modelu Maison Margiela letos rozhodně nezklamaly, překvapením galavečera se ovšem stala oscarová vítězka za nejlepší herecký výkon Frances McDormand. Zatímco na březnovém předávání filmových cen působila skromně až nenápadně, na Met Gala patřila k nejvýraznějším a také nejdůmyslněji maskovaným osobnostem. A je vidět, že si to užívala!

Frances McDormand v kreaci Valentino
Autor: Profimedia.cz

Více novinek z úchvatného světa módy se dočtete ZDE >>>

Autor: Ivona Horváth Souralová