Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

České hvězdy zimních olympijských her: Které ženy mají šanci na medaili?

  • 9. února 2018 | 06:00

    Již dnes začínají zimní olympijské hry! Která z našich sportovkyň by mohla potěšit fanoušky a získat zlatou medaili? Podívejte se na přehled největších českých ženských olympijských nadějí a držte našim holkám palce!

  • Veronika Vítková (biatlon)

    Veronika Vítková
    Autor: Petr Slavík/Český biatlon)

    Datum narození: 9. 12. 1988
    Výška: 166 cm
    Váha: 56 kg

    Druhá dáma českého ženského biatlonu Veronika Vítková je juniorská mistryně světa v individuálním a ve štafetovém závodu, v kategorii dospělých jsou největšími úspěchy rodačky z Vrchlabí zlatá medaile na mistrovství světa 2015, stříbrná medaile ze ZOH 2014 v Soči ze smíšené štafety a bronzová medaile ze stejné disciplíny na mistrovství světa 2013. Ve světovém poháru vyhrála jeden individuální závod.

    Kdy budete moci našim hokejovým hochům fandit na ZOH 2018? Kompletní program ledního hokeje naleznete ZDE >>>

  • Eva Puskarčíková (biatlon)

    Eva Puskarčíková
    Autor: Petr Slavík/Český biatlon

    Datum narození: 3. 1. 1991
    Výška: 168 cm
    Hmotnost: 57 kg

    Přezdívá se jí "sluníčko." Jak by tedy asi vypadala tvář věčně usměvavé Evy Puskarčíkové, kdyby se jí podařilo přivézt ze ZOH 2018 v Pchjongčchangu medaili? K favoritkám čtyř individuálních ženských závodů, které se na olympiádě poběží, patřit nebude. Ale znáte to, biatlon je krásně nevyzpytatelný.

    Program olympiády: Biatlon na ZOH 2018 naleznete ZDE»

  • Martina Sáblíková (rychlobruslení)

    Martina Sáblíková
    Autor: ČTK

    Datum narození: 27. 5. 1987
    Výška: 171 cm
    Hmotnost: 53 kg

    Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou souží před startem olympiády v Pchjongčchangu zdravotní lapálie. Bolavá záda jí na podniku světového poháru v norském Stavangeru dovolila absolvovat jen závod na pět kilometrů. Třetí místo, které Sáblíková vyjela, by jí mělo garantovat start na této trati na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde bude na pětce obhajovat zlato z Vancouveru a Soči.

    Program olympiády: Rychlobruslení na ZOH 2018 naleznete ZDE»

  • Karolína Erbanová (rychlobruslení)

    786661:gallery:true:true

    Datum narození: 27. 10. 1992
    Výška: 176 cm
    Hmotnost: 70 kg

    25letá naděje českého rychlobruslení se do jihokorejského Pchjongčchangu těší, věří svým schopnostem. "Výkony jsou stabilní a hlavně se mi jede lépe a lépe. Není žádné kolísání, je to pevné a člověku to pak dodává sebevědomí, v Koreji by měla forma ještě gradovat," věří si majitelka dvou bronzových medailí z MS a členka nizozemského týmu Afterpay, která se specializuje na krátké tratě 500 a 1000 metrů.

    Program olympiády: Lední hokej na ZOH 2018 naleznete ZDE»

  • Eva Samková (snowboardcross)

    Eva Samková
    Autor: Michal Beránek / Sport

    Datum narození: 28. 4. 1993
    Výška: 171 cm
    Hmotnost: 68 kg

    Na zimních olympijských hrách v Soči před čtyřmi lety posadila Eva Samková na zadek celé Česko. Pod nos si malovala knírek v národních barvách, na trati létala jako utržená ze řetězu. Zlatá olympijská medaile snowboardcrossové divě přinesla slávu i obrovský zájem médií, fanoušků i sponzorů. Na ZOH 2018 v Pchjongčchangu bude Eva Samková patřit opět k favoritkám olympijského závodu ve snowboardcrossu. Na rozdíl od loňska, kdy byla po operaci ramene, je totiž fit a navíc má v těle povedený letní trénink.

    Program olympiády: Snowboarding na ZOH 2018 naleznete ZDE»

  • Šárka Pančochová (snowboarding)

    Šárka Pančochová
    Autor: ČTK

    Datum narození:  1. listopadu 1990
    Výška: 159 cm
    Hmotnost: 55 kg

    Juniorská mistryně světa ve snowboardové disciplíně Big Air, tři triumfy ve světovém poháru (a jeden celkový) a stříbro z MS. Když to Šárce Pančochové vyjde, může jednu z několika disciplín v Pchjongčchangu proměnit v životní výsledek.

    Na slavnostní zahájení ZOH 2018 se podívejte ZDE>>

  • Ester Ledecká (snowboarding)

    Ester Ledecká
    Autor: Reuters

    Datum narození:  23. března 1995
    Výška: 173 cm
    Hmotnost: 68 kg

    Unikátní obojživelnice, která na olympiádě bude bojovat o zlato v paralelním slalomu snowboardistek a zároveň třeba i o první desítku v Super G či obřím slalomu na lyžích. Na snowboardu vyhrála 9 závodů světového poháru, dvakrát ovládla i celkové pořadí SP. Má dvě zlaté medaile a jednu stříbrnou z mistrovství světa.

    Jak vypadají olympijské kolekce oblečení se podívejte ZDE >>>

  • Tereza Nosková (saně)

    Tereza Nosková
    Autor: Instagram.com

    Datum narození:  3. dubna 1997
    Výška: 161 cm
    Hmotnost: 53 kg

    Milovnice zvířat a hudby je v současné době nejlepší českou sáňkařkou. Sáňkování se věnuje od šesti let, v juniorských kategoriích se umisťovala v elitní desítce Světového poháru, na což by ráda v budoucnu navázala i mezi dospělými. Ve věku 20 let půjde o její první olympijskou účast. Nejlepším umístěním na mistrovství světa je pro Noskovou 31. místo z roku 2016. V minulé sezoně světového poháru skončila na 25. místě.

    Program olympiády: Saně na ZOH 2018 naleznete ZDE»

  • Michaela Sejpalová (short track)

    Michaela Sejpalová
    Autor: profimedia.cz

    Datum narození:  6. února 1998
    Výška: 167 cm
    Hmotnost: 56 kg

    Věkem ještě juniorka bude v Pchjongčchangu jedinou českou zástupkyní v short tracku. Pražská rodačka bude startovat na nejdelší trati na 1 500 metrů, na které v roce 2016 skončila na mistrovství světa na fantastickém 6. místě. Jednalo se o historicky první české finále na světovém šampionátu. Sejpalová nahradí nejúspěšnější českou rychlobruslařku na krátké dráze Kateřinu Novotnou, které účast na pátých hrách v řadě unikla a následně ukončila kariéru.

    Program olympiády: Short Track na ZOH 2018 naleznete ZDE»

     

Autor: Jan Barák, iSport.cz