Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Snesou se Plíšková a Strýcová? Kdo nastoupí ve Fed Cupu proti Švýcarkám

7. února 2018 | 12:00

Těžké rozhodnutí čeká kapitána Petra Pálu, který na triumf ve Fed Cupu složil z českých tenisek elitní tým. Z výběru Karolínoa Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová musí vybrat dvě, které nastoupí do zahajovací bitvy.

Nejlépe postavené hráčky ze světového žebříčku jsou opravdu ve skvělé formě a každá z nich má šanci na výhru. Pro Pálu je tedy tato nominace opravdový oříšek. K dispozici má čtyři luxusní ferrari, jenže z garáže můžou v sobotu vyjet jen dvě.

Petr Pála je před víkendovou řežbou v zapeklité situaci, kdy musí vybrat z nabitého českého výběru dvě singlistky pro úvodní dvouhry. Na koho ze čtveřice Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová ukáže?

„Určitě o tom přemýšlím, ale dnes (v úterý v poledne) vám nic neřeknu. Losování je v pátek, je potřeba mít jasno ve čtvrtek večer a rozhodnout se i podle toho, jak na tom budou holky zdravotně,“ zdůraznil Pála pro server iSport. „Člověk má, dá se říct luxus, že opravdu může hrát kdokoliv. Chci, aby nastoupily ty, které budou stoprocentně připravené,“ poodhalil jedno z hlavních kritérií, podle kterých bude vybírat.

Kdy můžeme našim hokejovým klukům fandit na ZOH 2018? Program ledního hokeje naleznete ZDE >>>

Součástí úspěchu je i atmosféra uvnitř týmu. Tenistky tvrdí, že jejich nálada je pozitivní a naprosto nekonfliktní. My ale víme o jisté rivalitě u dvou hráček z Pálova výběru. Mezi Plíškovou a Strýcovou v minulosti vznikla silná výměna názoru kvůli trenérovi Tomášovi Krupovi.  Ten z týmu Barbory Strýcové přešel do týmu Karolíny Plíškové. Zkušená tenistka Strýcová měla za to, že její trenér jí byl přebrán a vzniklé neshody vnímá od kolegyně Plíškové jako nevhodné a drzé.

Obě hráčky ale prezentují své hádky za ukončené a vylučují jakýkoli vliv jejich dohad na společnou účast v Pálově týmu. To ale vyvrací nedávná reakce Barbory Strýcové ze vzájemného zápasu na Australian Open. Tam Karolína ve 4. kole porazila Barboru Strýcovou, která po skončení své protihráčce neřekla ani slovo, jen jí suše potřásla rukou. Nevlídné chování české tenistky Strýcové bylo ovlivněno vypjatou situací mezi ní a Karolínou, ale pochopitelně i jejím momentálním rozpoložením z prohry.

Jak si své spory obě tenistky urovnaly, není jisté, ale doufáme, že to nebude mít negativní dopad na výsledky v letošním Fed Cupu a přeplněná domácí hala s podporou fanoušků jim zvedne náladu.

Vše, co potřebujete vědět o Fed Cupu, se dočtete ZDE >>>

Autor: iSport.cz, Adéla Ondroušková