Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Anna K. opět bojuje s rakovinou: Tyto slavné ženy nemoc porazily!

  • rakovina prsu
    9. června 2017 | 06:00

    Před osmi lety to vypadalo, že zpěvačka Anna K. (52) nad zrádnou rakovinou vyhrála. Teď si ale od lékařů musela vyslechnout zdrcující zprávu – nádor se jí v prsu znovu objevil. Věříme, že i tentokrát okouzlující zpěvačka nad chorobou zvítězí. Podívejte se, které ženy se s rakovinou prsu také musely poprat.

  • Anna K.

    Autor: archiv Blesku, archiv Anny K.

    Před osmi lety nemoc porazila, teď čelí jejímu útoku podruhé. Lékaři měli pro Annu K. (52) před několika dny zdrcující zprávu: Máte v prsu nový nádor! Karcinom jí objevili při preventivní prohlídce. „Díky tomu, že jsem na ni šla, je má šance na uzdravení velká. A já se tedy hodlám rozhodně uzdravit. To mi můžete věřit!“ prohlásila Anna K. pevným hlasem. „Jsem na světě asi kvůli tomu, abych stále překonávala překážky. Už jsem sice vytrénovaná, ale teď musím zase nabrat trochu sílu a vyrazit do boje a postarat se chvíli sama o sebe,“ říká s hlavou hrdě vztyčenou.

    Podívejte se na video, jak poznat, které změny ve vašich prsou jsou závažné:

    Video se připravuje ...
    Může žena sama poznat, které změny v jejích prsou jsou závažné, a které nikoliv? • VIDEO: Adam Balažovič

  • Angelina Jolie

    Autor: refresher.cz

    Světově známá herečka šokovala veřejnost nejen rozvodem s Bradem Pittem, ale také svým radikálním přístupem k rakovině prsu. V rámci prevence před onemocněním totiž podstoupila dvojitou mastektomii, a to v situaci, kdy jí lékaři vypočítali až 87procentní možnost,  že u ní zákeřné onemocnění propukne. Navíc odhalili, že má Angelina Jolie (42) 50procentní pravděpodobnost, že onemocní i rakovinou vaječníku. Proto si dva roky poté nechala herečka preventivně odstranit i vaječníky. Inspirovala tak mnoho žen po celém světě, aby nezanedbávaly prevenci a nenechávaly tento problém na poslední chvíli, ale naopak mu předcházely.

  • Chantal Poullain

    Autor: divadlobolkapolivky.cz

    Okouzlující herečka Chantal Poullain (60) v roce 2010 vyměnila svůj francouzský šarm za strach. Když jí doktor potvrdil nález, převrátil se jí svět vzhůru nohama. Přestože se během léčby obrátila do sebe a svůj stav odmítala komentovat, nepřestala tvrdě pracovat. Divadlo ji totiž drželo nad vodou. Kvůli vlastní zkušenosti s rakovinou prsu se aktivně zapojila do kampaně, která měla za cíl připomenout, že právě prevence pomůže nebezpečného protivníka odhalit včas.

  • Hana Maciuchová

    Autor: archiv Blesku

    Oblíbená herečka Hana Maciuchová (71) prožívala v loňském roce těžké období. Byla jí diagnostikována rakovina prsu. V polovině února 2016 už byla hospitalizována a musela zahájit léčbu. Nevyhnula se náročné operaci, která naštěstí dopadla dobře. Po zákroku mohla herečka opustit nemocnici a vrátit se domů, kde v léčbě pokračovala. „Výsledky pooperačních vyšetření dopadly dobře. Štěstím je, že se problém tumoru podchytil v počátku,“ řekla herečka.

  • Anastacia

    Autor: profimedia.cz

    Krásná zpěvačka Anastacia (48) musela rakovinu prsu porazit hned dvakrát. Jednou v roce 2003 a poté v roce 2013, kdy se jí nádor objevil v druhém prsu. Musela ovšem podstoupit dvojitou mastektomii. „Když vám uřežou prsa, přijdete o kus své ženskosti, o veškerý cit v těch místech. Ty věci, kterými vám prsa nahradí, tu díru ve vnímání sebe sama nezacelí,“ vysvětluje Američanka s podmanivým hlasem. „Ale musíte to brát pozitivně. Přesně jsem věděla, co chci udělat – jít tou náročnější, tvrdší cestou, i za cenu ztráty obou prsou, protože to je cesta k delšímu životu.“

  • Kylie Minogue

    Autor: Isifa.com

    Ve světě prevence rakoviny prsu je Kylie Minogue (49) i dnes – více než deset let po svém onemocnění – největší hvězdou ze všech. Lékaři dodnes hovoří o „Kylie efektu“: právě díky tomu, že světoznámá zpěvačka veřejně hovořila o své nemoci v době, kdy to nebylo úplně běžné, ženy – i ty mladší – začaly chodit na pravidelné preventivní prohlídky. Ovšem právě Kylie Minogue na vlastní kůži zažila, že mamograf není všemocný: jen pár týdnů poté, co absolvovala mamografické vyšetření s ujištěním, že je zcela zdravá, si sama našla v prsu bulku. Její poselství ostatním ženám proto zní: „Máte-li sebemenší pochybnost, jděte na prohlídku znovu! To, že někdo nosí bílý plášť, ještě neznamená, že má za všech okolností pravdu.“

  • Olivia Newton-John

    Autor: profimedia.cz

    Hvězda filmu Pomáda Olivia Newton-John (68) si ještě dnes, po víc než dvaceti letech, vzpomíná na okamžik, kdy se dozvěděla, že má v pravém prsu nádor a musí podstoupit mastektomii: „Nemohla jsem spát. Sešla jsem po schodech z ložnice do předsíně, seděla jsem potmě a cítila, jak mě zaplavuje strach. Byla jsem přesvědčená, že rakovina zachvátila každý kousíček mého těla a šíří se strašlivou rychlostí. Pár týdnů byl můj svět v naprostém chaosu. Ale pak jsem se uklidnila a dokázala sebrat mentální sílu. Pořád ještě byl ve mně kousíček naděje.“

  • Cynthia Nixon

    Autor: Profimedia.cz

    Jedna ze čtyř hvězd Sexu ve městě Cynthia Nixon (51) se po diagnóze rakoviny prsu zachovala podobně, jako by to asi udělala její seriálová hrdinka Miranda: nepolevila ani o píď ve svém pracovním nasazení. Dokonce i operaci prsu si naplánovala na neděli, aby nezmeškala ani jedno představení, ve kterém účinkovala. „Pro mé blízké to bylo asi horší než pro mě samotnou,“ přiznává. V první řadě to těžce nesla její životní partnerka: „Christine doslova panikařila. Snažila se zklidnit jakýmkoli dostupným způsobem, například se hrozně přejídala,“ konstatuje dnes už se smíchem. „Ale dokázaly jsme to nejtěžší: promluvit si o tom s mými dětmi."

  • Sheryl Crow

    Autor: ČTK

    Countryová hvězda Sheryl Crow (55) byla vždy posedlá zdravým životním stylem: zdravě jedla, cvičila a cítila se nepřemožitelná. Takže diagnóza zhoubného nádoru v levém prsu pro ni znamenala šok. V nejtěžších chvílích ji podržela její rodina. Rodiče, sestry Karen a Kathy i bratr Steve dorazili do jejího domu v Los Angeles, kde střídavě drželi služby, vařili jí polévku a povídali si s ní tak dlouho, až hrůza z nemoci postupně pominula. Ale ani potom to nebylo úplně lehké. „Jsem zvyklá na hodně aktivní životní styl a únava po léčbě ozařováním mě přiváděla do depresí,“ říká.

  • Maggie Smith

    Autor: EPA

    Představitelka statečné profesorky McGonagallové Maggie Smith (82) bojovala s rakovinou prsu doslova na place při natáčení série filmů o Harrym Potterovi. „Neměla jsem vlasy, takže nebyl žádný problém nasadit si paruku,“ říká s typickým sarkastickým humorem, ale vzápětí dodává: „Chemoterapie způsobí, že se kvůli ní cítíte hůř než kvůli samotné rakovině. Bylo mi příšerně špatně. Přidržovala jsem se kulis a pořád jsem se snažila zvládnout následujících pár minut.“ Po natáčení filmu Harry Potter a princ dvojí krve ztratila nejen spoustu sil, ale také sebedůvěru, takže měla strach z návratu na divadelní jeviště: „Byla jsem hrozně nejistá. V mém věku se člověk navíc zotavuje déle a není tak odolný. Sebralo mi to hodně energie. Ale posledních pár let se znovu vzpamatovávám. Vracejí se mi síly.“

Autor: red
Diskuse ke článku
.