Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nové princezny i klasická Popelka! Těšte se na Vánoce na ČT

Video se připravuje ...
Pohádkový program o Vánocích v ČT
VIDEO: Andrii Konontsev
11. listopadu 2015 | 13:16

Stalo se tradicí, kterou si Česká televize drží už od roku 1993, že se každý rok na Vánoce v televizi odvysílají tři zbrusu nové, původní pohádky. Jaké budou zpestřovat vaše sváteční večery od Štědrého dne po svatého Štěpána letos?

Na Štědrý večer vám Ježíšek z České televize nadělí pohádku Korunní princ. Režíroval ji Karel Janák a v hlavních rolích uvidíte v roli princezny Evu Josefíkovou. Ta už si zahrála po boku Jiřího Mádla v pohádce Čertova nevěsta. Letos se v pohádce objeví dva princové, Kryštof Hádek v roli záporáka a Patrik Děrgal bude klaďas. Nádherné kostýmy si na tiskovce pochvalovala Zlata Adamovská, která bude hrát se svým manželem Petrem Štěpánkem. Jde o klasický příběh boje zla a dobra, ve kterém svou roli bude hrát kouzelný nápoj.

Na Boží hod večer na vás bude čekat pohádka Svatojánský věneček, kde se setkáte se zbrusu novou princeznou, kterou hraje všestranně nadaná Eliška Jansová. Pohádka vznikla pod vedením Jiřího Stracha, který točí pohádky vtipné a zábavné, doufejme, že ani tentokrát nezklame! Mimo jiné se v pohádce objeví také Jiří Mádl v roli voraře, ale také Ivan Trojan, Bolek Polívka, Vilma Cibulková a mnoho dalších.

Video se připravuje ...
Monika Timková si zase zahraje princeznu! • VIDEO: Adam Balažovič

V sobotu na Boží hod bude pohádka koprodukční, vznikla ve spolupráci se Slovenskem. Pokud si myslíte, že jste se narodili jako smolaři bez kapky štěstí, potom zjistíte, že na tom nejste ve srovnání s hlavní hrdinkou vůbec zle. Sudička, Emília Vášáryová, se totiž nestačila dostavit na křtiny, takže láska a štěstí se princezně Johance vyhýbají. Johanku hraje slovenská herečka Dominika Zeleníková. Jak se ze svého předurčení pěkně vyplete a jestli najde lásku, to se dozvíte už za měsíc a kousíček!

Video se připravuje ...
Monika Timková • VIDEO: Adam Balažovič

Aby mohla Česká televize nabídnout svým divákům úplně všechno, zařídila si práva na vysílání pohádky Tři oříšky pro Popelku, která bývá největším trumfem vsazeným konkurenčním televizím. Takže se můžete těšit i na Libušku Šafránkovou a další klasiky. Pokud neholdujete pohádkám, nevadí, určitě si najdete program i vy. Budou mít premiéru například filmy – s Taťánou Kuchařovou a Jirkou Mádlem v hlavní roli – Správnej dres nebo Andělé všedního dne s Vojtou Dykem.