Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Po ránu bez make-upu? Podívejte se! Celebrity dávají své fotky na Facebook!

12. srpna 2015 | 11:30

Když se ráno probudíme, celé pomuchlané a mnohdy oteklé po sladkém nočním snění, pohled do zrcadla nás obvykle příliš netěší. Není snad na světě ženy, která by se ráno podívala do zrcadla a byla stoprocentně spokojená s tím, jak vypadá. Proto také vznikla na sociální síti nová skupina, kam se ženy, ale také muži rozhodli dávat své fotky po probuzení.

Skupina na Facebooku se jmenuje Prolomit ledy – má odvážná jitra a vznikla jako odpověď na stránky plné naaranžovaných fotek, kde se lidé schovávají za make-up a krásné šaty. „Prvotní myšlenka je, že jsme si po ránu všechny rovny. Do skupiny přidávají selfie bez úprav i ženy v důchodovém věku a věřte, že všechny mají něco do sebe, všechny jsou svým způsobem krásné. Tento projekt je protipólem těch tisíců nastylovaných fotek, kterých je FB plný,“ píše na vysvětlenou Zuzana Dostálová, která stojí u vzniku projektu.

Video se připravuje ...
Rozhovor s Mahulenou Bočanovou • VIDEO: Adam Balažovič

„Představte si, že mi psala jedna paní, že mi moc děkuje, že měla deprese, nemohla se na sebe dívat po ránu do zrcadla, jak si přišla ošklivá, a teď se odvážila dát tam fotku, a ještě má ohlasy. Rána jsou osobní věc, ale my se za ně nestydíme,“ tvrdí Zuzana. Na stránkách je už přes sto ranních selfíček, která neustále přibývají. Dokonce se už do projektu zapojilo i několik celebrit. Mezi nimi třeba Mahulena Bočanová nebo Jana Bernášková.

Myšlenka je to vskutku zajímavá a nestydět se za to, jak opravdu bez make-upu po ránu vypadáme, je super. Vždyť každý by se měl mít rád takový, jaký je. Život je moc krátký na to, abychom se trápily zbytečnými komplexy. Ve světě už několik podobných projektů také proběhlo. The Naked Face Project byl jedním z nich. Tady ovšem bylo zapotřebí být bez make-upu aspoň dva dny a chodit tak i do práce. Mnoho žen se ho bálo, ale ve výsledku se ukázalo, že byly najednou svobodnější, nemusely neustále kontrolovat rtěnku, řasenku a samy si vlastně najednou připadaly krásnější. Zkuste to také!