Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kate je těhotná! Bude to chlapeček nebo holčička?

4. září 2017 | 12:00

Zatímco o druhém těhotenství vévodkyně Kate se v médiích spekulovalo už týdny před tím, než bylo oficiálě potvrzeno, to třetí přišlo jako blesk z čistého nebe. Nic to ale nemění na faktu, že Kensingtonský palác dnes oficiálně potvrdil na sociálních sítích, že Kate (35) a William (35) opravdu čekají svého třetího potomka.

Je to teprve pár minut, co na oficiálním twitteru královské rodiny oznámili Kate a William tuto radostnou novinu. Prince George (4) a princezna Charlotte (2) se v příštím roce opravdu dočkají sourozence! Zdali se bude jednat o bratříčka nebo sestřičku se zatím samozřejmě tají a je dost dobře možné, že jistotu, jakého pohlaví děťátko je, nemají ještě ani sami rodiče.

Stejně jako když čekala prince Geogre i princeznu Charlotte, trápí Kate i ve třetím těhotenství silné nevolnosti. Je tedy dost pravděpodobné, že se stejně jako před pár lety omluví z povinností doprovázet prince Williama na diplomatických cestách a zůstane v Kensingtonském paláci, pod přísným dohledem svých lékařů.

Paradoxně jsou ale tyto nevolnosti vlastně dobrou zprávou. Znamená to totiž, že všechno je v pořádku. Odborné studie opakovaně potvrdily, že pokud je ženám, které čekají dítě, špatně, stoupá pravděpodobnost, že těhotenství probíhá správně a že potomek se narodí zdravý a v řádném termínu. Navíc se prý v takovém případě rodí také zdravější a chytřejší děti. Za nevolnostmi totiž stojí hormon, který pomáhá udržet těhotenství.

Na druhou stranu, nevolnosti ani jejich intenzita nijak nesouvisí s tím, zda žena čeká holčičku nebo chlapečka. Když už, lidová moudrost v tomto ohledu praví, že pokud to budoucí matce sluší, čeká chlapce a naopak. Jenomže Kate to slušelo v průběhu obou předchozích těhotenství stejně, jako jí to sluší kdykoliv jindy. Vypadá to tedy, že na informaci o pohlaví třetího královského děťátka si budeme muset počkat.

Připomeňte si ve videu, jak William a Kate poprvé ukázali světu princeznu Charlotte:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Reuters, Blesk.cz

Autor: brig