Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Podivné fóbie celebrit: Děsí je motýli, klauni i blesky

  • Z čeho mají strach hvězdy? Možná budete překvapeni!
    18. září 2014 | 06:00

    Každý máme nějaký ten svůj strach. Někdo se bojí výšek, jiný třeba tmy a další zase létání. Přemýšleli jste ale někdy třeba nad tím, čeho se bojí slavné hvězdy šoubyznysu? Některé jejich fóbie vám vyrazí dech.

  • Leonardo DiCaprio (39)

    Leonardo DiCaprio
    Autor: Profimedia

     

    Sex symbol, který bude už asi věčně spojován s rolí Jacka v mega trháku Titanic, má strach z chodníků. Odmítá šlapat na skvrny od žvýkaček. A také se proslýchá, že má neustálou potřebu vracet se domů, jestli nenechal něco zapnutého.

  • David Beckham (39)

    David Beckham
    Autor: shutterstock

     

    Světoznámý fotbalista nemá kolem sebe rád nepořádek a chaos. Vzbouzeje v něm prý agresivní reakce. Věci kolem něj tedy musí být srovnané, barevně sladěné a čisté. Beckham je také známý tím, že dává přednost sudé před lichou. Kdyby například měl tři páry bot, jeden pár by ihned vyhodil. 

  • Nicole Kidman (47)

    Nicole Kidman
    Autor: Reuters, EPA

     

    U herečky vyvolává panické záchvaty strachu zvíře, jež většina z nás považuje za krásné a obdivuhodné. "Když jsem se vracela domů ze školy, občas se stalo, že na brance seděl velký motýl. Raději jsem přelezla plot, než abych tou brankou prošla," svěřila se Nicole, která se svým strachem snažila bojovat. Nechala se prý v muzeu zavřít do místnosti plné motýlů, ale nepomohlo to. "Klidně bych skočila s padákem, nechala se zasypat šváby, ale motýla na sobě nesnesu," prozradila.

     

    A aby toho nebylo málo, má paradoxně strach z natáčení. "Nemohu natáčet, neumím hrát," opakuje v těžké depresi, když na ni namíří kamera. Někdy za minutu dvanáct volá režisérovi, aby její roli přeobsadil. Postavit ji na nohy a před kameru většinou musí až lékař.

  • Katie Holmes (35)

    Katie Holmes
    Autor: Profimedia

     

    Bývalá manželka Toma Cruise se nedávno v jednom televizním pořadu moderátorovi svěřila, že má hrůzu z mývalů. "Mám strašnou fóbii z mývalů, strašně se jich bojím, nejraději bych jim nakopala zadek," prohlásila. Nevěří prý, že se mývalové lidí bojí. Při svém posledním setkání s tímto zvířetem chlupáče prý zahnala štěkáním.


    "Nedávno jsem seděla venku a najednou přiběhl mýval. Myslela jsem si, že ze mě bude mít větší strach než já z něj, ale bylo to naopak. Chtěla jsem se rozběhnout a nakopat ho do zadku, ale strach mi to nedovolil, tak jsem na něj začala štěkat a on utekl," popsala svůj zážitek s mývalem Katie.

  • Johnny Depp (51)

    Johnny Depp
    Autor: profimedia.cz

     

    Je veřejným tajemství, že má tenhle americký herec fobii z klaunů takzvanou tzv. coulrofobií. Nesnáší proto cirkusy a nebere tam ani své děti. Zmalovaní paňáci s červeným nosem ho prý začali pronásledovat už v dětství. V nočních můrách se mu vysmívali, strašili ho a pokoušeli se mu ublížit. Nedávno přiznal, že se se svým strachem snaží něco udělat – obklopil se prý všelijakými maskami a klaunskými atributy. Zda to ale zabralo, zatím netušíme.

  • Madonna (56)

    Madonna
    Autor: Profimedia

     

    I když nekorunovaná královna popu působí vždy naprosto sebejistě, jakmile při bouřce zazní hrom a oblohu rozčísne blesk, je v ní malá dušička. Zpěvačka totiž trpí takzvanou brontofobií, tedy strachem z hromobití.

  • Woody Allen (78)

    Woody Allen
    Autor: ČTK

     

    Slavný scénarista, režisér a herec je asi nejslavnějším sběratelem fobií. Ví se o něm, že se bojí hmyzu, slunce, psů, jelenů, zářivých barev, dětí, výšek, stísněných prostor, davů a rakoviny.

Klíčová slova:  vip, strach, fóbie
Diskuse ke článku
.