„Mám profesi, kde člověk občas musí změnit image, je to jen na dva měsíce kvůli natáčení filmu,“ vysvětlovala nám Jitka, kterou jsme potkali na otvíračce restaurace Zdeňka Pohlreicha. To že ostatní řeší, jestli je hezčí blond nebo tmavá jí uvádí v úžas, ale tak jako tak je vždycky nejdůležitější, jak se s novou kšticí cítí ona sama. „Mně se to docela líbí, sama bych se k takové změně neodhodlala, takže jsem ráda, že mě moje práce občas přinutí udělat něco podobně radikálního. Kdyby mě chtěli ostříhat na punk, tak bych do toho šla asi taky, přeci jen, vlasy vždycky dorostou.“
Když už jsme byli v té japonské restauraci, tak jsme se samozřejmě zeptali také na to, zda má herečka ráda sushi a jestli ho umí sama také připravit. „Sushi miluju, doma si ho běžně děláme. Na rýži jsem expert, doma jíme rýži pořád, ve všech možných úpravách.“
Vaření je pro mnoho žen, takovým nutným zlem, protože přeci jen, rodina musí jíst a kdo jiný než žena, se většinou musí zhostit toho úkolu, aby hladové krky nakrmila. „Nutným zlem bych to úplně nenazývala, ale musím přiznat, že vaření mě baví mnohem víc, když vím, že mají přijít třeba kamarádi. To se v tom potom úplně vyžívám,“ zakončila Jitka.