Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muž, který vypadá jako chodící kostra, si našel přítelkyni!

6. srpna 2013 | 17:00

Cyklista Tom Staniford, který trpí vzácnou genetickou vadou, nemá v těle ani gram tuku. I přes jeho děsivý vzhled si našel přítelkyni a konečně je šťastný.

"Může mít jakoukoli chorobu na světě, ale stejně budeme pár jako každý jiný," říká třiadvacetiletá Alice Miller. Mladý pár se seznámil na internetu a byl to prý láska na první "klik". Dnes společně žijí v Londýně.

"Když jsme se poprvé setkali, jeho vzhled mě nepřekvapil," svěřuje se Alice. Před prvním rande viděla Toma na fotografii a věděla, že je nemocný. Potom dodala: "Byla jsem nervózní, protože všichni lidé na nás podivně zírali, ale Tom byl úžasný a po chvilce jsem věděla, že je ten pravý."

Oba potvrdili, že fungují jako normální pár, přestože nechodí na procházky ani do klubu. "Nevydržím delší dobu na nohách a stejně si myslím, že by mě nebavilo vymetat diskotéky," vysvětluje Tom. Jeho zdravotní stav ho v lecčem omezuje, ale před jeho milovanou cyklistikou ho nezastavil. Ze všeho nejvíc si teď přeje, aby se dostal na paralympiádu v Riu de Janeiru.

Mladý je pár je čerstvě zamilovaný.
Autor: profimedia.cz

Nemoc, která omezuje jeho život, je velmi vzácná. Zatím postihla pouhých osm lidí na celém světě. Zákeřná choroba způsobuje to, že má Tom v těle pouhých 40% svalů, které má průměrný dospělý člověk. Také má velmi špatný sluch a trpí cukrovkou druhého typu, kterou paradoxně většinou způsobuje obezita.

V redakci doufáme, že další článek o tomto zázračném mladíkovi se bude týkat jeho účasti na paralympijských hrách. Držíme palce!