Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

České celebrity: Čím si ničí zdraví? Kouřením a čokoládou!

30. října 2012 | 06:00

Ujíždíte občas na čokoládě, nechodíte na preventivní prohlídky nebo tak milujete bůček? Nejste v tom sami. Naše celebrity se nám svěřily, jaké jsou jejich zdravotní přešlapy.


Zdeněk Troška - režisér
Potěšení z jídla. Pokud lze ovšem radost a lásku k jídlu nazvat prohřeškem. Všechno, co sním s radostí, mi jen prospívá, jak říkala už Keliška. A to, co je mi odporné, prostě nejím. Takže, jak vidíte, jím jenom samé zdravé potraviny. A nejím jen dvě věci – škraloup na mléku a kozí sýr.

Aleš Cibulka - moderátor
Necvičím, nesnídám, nežiji zdravě a občas si večer zapomenu vyčistit zuby.

MUDr. Kateřina Cajthamlová – internistka a dietoložka

Celebrity se přiznaly ke svým zdravotním neřestem!
Autor: mbase.cz

Žiju zdravě, jím zdravě, ale hřeším na sobě tím, že kouřím. V mládí jsem aktivně sportovala, ale když jsem se v 27 letech vdala, skončila se sportem a začala pracovat, přidalo se k tomu i to kouření. U nás kouřili oba moji rodiče i můj bývalý manžel. Když bylo potřeba, tak jsem vydržela třeba dva roky nekouřit. Vždy v období těhotenství a kojení, nebo když jsem zvýšila fyzickou aktivitu a omezila práci ve zdravotnictví.

Ester Janečková - moderátorka

Celebrity se přiznaly ke svým zdravotním neřestem!
Autor: mbase.cz

Tak těch je opravdu spousta. V Sama doma pravidelně slýchám, že bych ve svém věku už měla chodit na pravidelné preventivní prohlídky. Měla bych se tedy asi konečně zaregistrovat u nějakého praktického lékaře… Taky miluju čokoládu. V malém množství je prý zdravá. Jenže já nikdy nedodržím malé množství.

Doc. MUDr. Roman Šmucler – zubař

Celebrity se přiznaly ke svým zdravotním neřestem!
Autor: mbase.cz

Píšu odpověď a koukám se na varování ministerstva zdravotnictví na mém tabáku do dýmky. … Kolegové lékaři říkají, že nežijí, aby jedli, ale jedí, aby žili. Jenže u mě je to ten první případ.  Podléhám nástrahám a mám pocit, že jsem toho za 43 let stihnul více, než některý ustaraný osmdesátník. Takže  my, aktivní hříšníci, i když fakticky asi opravdu přežíváme kratší dobu, žijeme relativně déle …

Autor: Michala Jendruchová