Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Schiffer a spol.: Staré vykopávky stále frčí

16. prosince 2010 | 07:49

Časopis Vogue vyhlásil desítku žen, které měly největší úspěch v modelingu za posledních deset let. Anketa přinesla pořádné překvapení. Mezi nejúspěšnější modelingové krásky se totiž probojovaly i "staré vykopávky", které by podle pravidel proměnlivého módního průmyslu měly být dávno za zenitem.

Kate Moss, Claudia Schiffer zda Naomi Campbell jsou totiž chronicky známé čtyřicátnice, které byly na vrcholu zejména v devadesátých letech.

Kate navzdory drogové minulosti pracuje i dnes naplno a usmívá se z titulních stránekmagazínů. Naomi se drží na špičce už neuvěřitelných pětadvacet let a Claudia stále dostává zakázky díky svému německému ledovému šarmu a úžasným vlasům. V seznamu se objevila i Polka Daria Werbowy, která je podobně jako Claudia vysoká blondýna s dlouhýma nohama. Prototypy krásy zřejmě stále fungují, protože svou "nástupcích" má v seznamu i Kate Moss. Je jí žena s podobným jménem i vizáží - Karlie Kloss. Americká baletka je údajně ztělesněním současné americké teenagerovské krásy a v kampaních se nebojí výstřelků.

Charita i tetování

Mezi modelky s vybudovaným renomé patří i Natalia Vodianovová, nádherná matka tří dětí s andělským zjevem. Odkdy se provdala za anglického šlechtice, angažuje se ve prospěch opuštěných dětí. Ruskou krásou fascinuje obdivovatelů i Sasha Pivovarovová, která se stejně jako její krajanka věnuje charitě a zajímá ji čínská medicína. V desítce jmen se objevuje i jedno, které si lidé spojují zejména se skupinou Rolling Stones. Modelka Georgia May Jagger zdědila temperament po otci Mikovi a krásu a texaský naturel po mámě Jerry.

Freja Beha Erichsen se zase od ostatních modelek liší svobodným duchem a nekonvenčním zjevem. Připomíná chlapce a hrdí se šestnácti tetování po celém těle. To jí však nebrání v přehlídkách pro módní domy Chanel, Dior, Gucci či Prada. Její kolegyně Edie Campbell to má se svým příjmením těžké. Typově však ztělesňuje pro všechny návrháře krásku šedesátých let a práce se jí jen tak hrne.

Zdroj: Život.sk

Autor: Život.sk, lenak