Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exkluzivně z dnešních Vinařů: Černá smrt se valí na Křetice. Zachraň se, kdo můžeš!

9. listopadu 2014 | 06:00

Nad Křeticemi se začíná smrákat. Blížící se "černá smrt" ve formě náletu špačků je noční můrou všech vinařů. Celé Křetice jsou na nohou, každý bojuje po svém, každý má svůj zaručený recept jak zdolat nepřítele. Dobrý špaček je mrtvý špaček. Zachrání hrozny mučení špačka, nebo Königův převratný vynález?

Špačci jsou ďáblova stvoření. Jak se s nimi vinaři v Křeticích vypořádají?
Autor: archiv TV Prima
Když na jižní Moravu zavítají špačci, jsou všichni hned v pozoru. Výjimkou nebudou ani Křetice. To jen Pražáci Buddy a Petra všeobecnou hrůzu z hladových hejn nesdílí a Petra si dokonce špačka pořídí jako domácího mazlíčka. O zábavu se jí kromě Emila ale postará i sexy spoluhráč Carl, kterého si do Křetic přivezla, aby s ním o víkendu trénovala. Což se ovšem samozřejmě vůbec nebude líbit Michalovi, který si na ni tak trochu myslí…

Když na jižní Moravu zavítají špačci, jsou všichni hned v pozoru. Výjimkou nebudou ani Křetice.
Autor: Foto FTV Prima a Bioscop
Co se týče boje se špačky, každý na to jde po svém. Bedřich Pavlíček to nejdřív chce zkusit tradičně s brokovnicí. Potom ovšem dostane policajt Pavel Nečas převratný nápad pustit se do boje pro špačkům za pomoci moderní technologie. Jen to má všechno jeden malý háček. To Vlček na moderní technologii rovnou startuje, ale to by nesměli vinohrady chodit i "dvounozí špačci", kteří štípnou vše, co není přivázané. Ještě že ho jeho enolog Luis nenechá na holičkách a vymyslí dokonalý systém obrany hroznů. To jste ještě neviděli!

Jak tohle dopadne, to uvidíte už dnes večer na Primě v jedenácté epizodě Vinařů nazvané Špačci.