Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

ULICE: Tajemství majorovy krásky odhaleno! Co má mladičká Alice s Kadlecem?

21. října 2014 | 13:42

Náhle zjevení se tajemné černovlasé krásky v blízkosti majora Kadlece málem zničilo jeho rodící se vztah s Miriam Hejlovou. Jde ale skutečně o mladou milenku, jak si zklamaná profesorka myslí? Jaké pouto pojí Alici k mnohem staršímu muži?

Když se v seriálu Ulice poprvé objevila v náručí majora Kadlece (Emil Horváth ml.) krásná neznámá brunetka, rozpoutala se debata, co je ona dívka jménem Alice zač. Nad jejím vztahem ke staršímu vyšetřovateli visel velký otazník, který málem zničil začínající vztah Miriam Hejlové (Hana Maciuchová) a Petera Kadlece. Ten zpočátku nechtěl říct Miriam pravdu o tom, co s dívkou má, protože ji ale nechtěl ztratit, rozhodl se porušit slib, který Alici dal, a řekl Miriam pravdu. Alice Svobodová je jeho schovanka s velmi smutným osudem.

V roli Alice se představila začínající herečka Klára Miklasová (22), pro niž je role v Ulici první velkou hereckou příležitostí: „Všechno je tu pro mě nové, ale moc příjemné. A pan Horváth je skvělý člověk, vždycky mě mile podporuje, jsem moc ráda, že točím zrovna s ním,“ rozpovídala se Klára o svých dojmech z natáčení. Do Ulice se zadaná rodačka z Ostravy dostala na doporučení své profesorky z Vyšší odborné školy herecké.

Alice Svobodová je Kadlecova schovanka s velmi smutným osudem.
Autor: archiv TV NOVA
Přestože je pro role v nejúspěšnějším českém denním seriálu skvělou příležitostí, kterou by jednou ráda zúročila, před kamerou rozhodně nestojí poprvé. Zúčastnila se totiž poslední řady ČeskoSlovenské SuperStar, kde se umístila v první osmdesátce: „Zpěvu jsem se nikdy aktivně nevěnovala, je to jen můj koníček, i proto to považuji za svůj osobní úspěch,“ pochlubila se s úsměvem.

A jak se její role v Ulici bude rozvíjet dál? „To bych nechtěla divákům prozradit, ale můžu slíbit, že odhalením majorova tajemství to rozhodně nekončí a Alice ještě brzy hodně zamíchá dějem,“ dodala tajemně nová posila Ulice. A protože při rozhovoru držela Klára v ruce nebezpečnou zbraň, ze které si přišla spolu s dalšímy seriálovými kolegy zastřílet na střelnici v Čestlicích, víc jsme se raději nevyptávali.

Alice Svobodová je Kadlecova schovanka s velmi smutným osudem.
Autor: archiv TV NOVA
Kdo je Alice Svobodová? (Klára Miklasová)

Když jí byly tři roky, otec jí zemřel při autonehodě. Matka později navázala vztah s už trestaným mužem. Jednoho dne paní Svobodová přišla majoru Kadlecovi na služebnu nahlásit znásilnění své dcery Alice a začalo vyšetřování. Alice se však nakonec rozhodla nevypovídat, odmítla i lékařskou prohlídku, a tak musel major Kadlec údajného násilníka propustit. Ten hned zamířil domů a matku Alice zabil. Alice ji našla ještě živou, ale už jí nedokázala pomoci. Mladá dívka tak skončila s celoživotním traumatem. A protože si major Kadlec její osud dodnes vyčítá, vzal si ji za schovanku.