Úterý 27. srpna 2024
Svátek slaví Otakar, zítra Augustýn
Oblačno 25°C

Ornella Koktová (31): Každé mé ráno začíná polibkem!

17. července 2024 | 05:01

Je úspěšná podnikatelka, ostře sledovaná celebrita a především maminka tří dětí na plný úvazek. Svou upřímností Ornella Koktová (31) často rozděluje veřejnost. Z nenávistných komentářů si hlavu nedělá. Zacvičí si online s kamarádkami, zajezdí si na svém miláčkovi Royovi nebo si odpočine u televize s manželem Pepou (67).

Jaký máte vztah ke svému zdraví, jak o sebe pečujete?

Čím jsem starší, tím víc si zdraví vážím a uvědomuji si, že je to to nejdůležitější. Když je vám 18 let a přejí vám k narozeninám: „hodně zdraví" - berete to jako frázi a samozřejmost. Po třech císařských řezech, poporodních komplikacích a následně Survivoru o své zdraví pečuju každý den. Používám doplňky stravy od vitamínů po kolagen.

VIDEO: Monika Štiková s manželem: Válka s dcerami se opět rozhořela!

Video se připravuje ...
Monika Štiková s manželem: Válka s dcerami se opět rozhořela! • VIDEO: Kateřina Štichová

Jak vypadá váš obyčejný den?

Ráno začíná políbením mého muže. Ono se řekne „taková blbost" ale je to dobré jak pro náš vztah, tak pro štěstí rodiny. Následně vypravujeme děti do škol a jeden z nás je odveze, pak káva, snídaně, maily, schůzky, natáčení s Agátou našeho podcastu, nákup potravin, praní prádla, vyzvedávání dětí, vaření, hraní, učení, koupání, uspávání a končíme večerním chillem u TV s Pepou.

Jste neustále v kontaktu se svými fanoušky na sociálních sítích, kolik času vám zabírá komunikace?

Instagram mi denně zabere hodně času. Na jednu stranu je to komunikace a sdílení mého života s fanoušky a pak je tu ta firemní část. Mám dvě firmy a obě mají sociální sítě, kde se dělají příspěvky i kampaně. Takže jsou to hodiny. Nicméně jsem dítě 90. let, chci žít přítomným okamžikem a nechci, aby mě děti viděly furt s mobilem v ruce. Co nejvíc věcí stíhám v čase, kdy jsou děti ve škole nebo ve školce.

Jak se vám daří vypořádat se světem sociálních sítí?

Svět sociálních sítí beru sportovně a ani pár zlých hate komentářů, co se občas objeví, si neberu osobně. Víte, do očí mi nikdy nic zlého neřekl. Proč bych se tedy měla trápit?

Jsou sociální sítě důležité pro vaše podnikání?

Ano, jsou pro můj byznys důležité, to asi platí u všech firem. Ale třeba i u aktivistů, umělců nebo politických stran.

Mohla byste čtenářkám poradit, jak se vyrovnávat s negativními reakcemi?

S humorem, nadhledem a zdravým pohybem! Ne jednou mi někdo napsal: „Ta Ornella by měla shodit 30 kilo" a podobně. No, nechci se schovávat za to, že jsem maminka tří dětí, ale kolikrát ty nároky na nás ženy jsou až za hranu možností, a to především těch časových. A tak jsem si našla partu maminek, které cvičí online v pohodlí domova a hlavně se navzájem podporují a pozitivně motivují. Jmenuje se to „Máma co trénuje" a je to jeden z mých způsobů, jak si vyčistit hlavu a zůstat v klidu.

Jaké osobní rady byste dala lidem, kteří se chtějí prosadit v módním a kosmetickém průmyslu?

Makejte a nemyslete si, že se úspěch dostaví hned. Hlavně musíte svým produktům věřit a sami se s nimi ztotožnit. Já jsem takhle dala na trh speciální pásky na prsa Boobee. Mám přírodní velká prsa, se kterými si prostě nemůžu dovolit hluboké výstřihy nebo holá záda v šatech bez opory podprsenky. A proto jsem šla ven s těmi páskami, díky kterým už ženy podprsenku řešit nemusí a mají svůj dekolt snů během chvilky.

Jak balancujete mezi podnikáním a osobním životem, zvláště jako matka tří dětí?

Nebudu lhát, je to hodně drsný balanc. Sice jsem sama sobě šéfovou a mám svobodu v tom uspořádat si čas podle sebe, ale když podnikáte, jede vám hlava 24/7. Jsou dny, kdy jsem vytíženější a pak mám depresi z toho, že třeba jiné maminky stíhají víc kroužků s dětmi a tak. Ale pak jsou dny, kdy se jim zase věnuji naplno a na hodinky nehledíme. Takže se snažím vymýšlet různé výlety a akce, aby toho v dětství poznaly, pokud možno co nejvíc.

Zbývá vám vůbec čas na nějaké koníčky nebo aktivity?

Odmala miluju koně, a tak se věnuji jezdectví. Můj miláček se jmenuje Roy a tento sport jako takový je náročný, takže není moc času na nic moc dalšího. Ale když už tak ráda hraju golf, lyžuju, jezdím na kole, bruslích a plavu.

Premiéra 3. řady minisérie Iveta: Ornella Koktová a Agáta Hanychová
Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC / Martin Hykl

Kam se chystáte na letní dovolenou a jak se na ni připravujete?

Zkraje prázdnin letím s kamarádkou na pár dní na Capri, následně jedeme s rodinou do Tater, na pouť do Blatné, odkud pochází moje babička, do Alp a dál se uvidí. Jsem v jednom pracovním kole a je opravdu náročné dát dohromady nějaký plán na léto. Když máte tři děti, zjistíte, že je náročné zamluvit hotel. Větší pokoje jsou většinou pro rodiny se dvěma dětmi a když máte děti tři, tak musíte zabookovat dva pokoje vedle sebe nebo dva průchozí pokoje. Je to maso.

Jak válčila v Survivoru

Jak jste se připravovala na své působení v Survivoru?

Musím se přiznat, že při mých každodenních aktivitách, firmách a dětech se nějaká extra příprava neproběhla. Ono lítat kolem mrňavých dětí je záhul sám o sobě a do toho ještě jezdím na koni. To je taky dost náročný sport.

Survivor je drsná show, co pro vás osobně bylo nejtěžší?

Rozhodně hlad a následná malátnost. Když skoro dva týdny nejíte a jste o vodě, pár gramech kokosu a mořské trávě, podepíše se to na zdraví.

Veřejně jste se svěřila s tím, že vás během natáčení postihly zdravotní potíže. O co šlo?

Celkově se mi tím hladověním, stresem, výkyvy teplot a velkou fyzickou námahou oslabil organismus natolik, že jsem jednu noc totálně zkolabovala. Bohužel to bylo už podruhé, co jsem upadla do bezvědomí a to pro mě byla konečná. Následně jsem měla i zánět v těle a v nemocnici mi dali dvoje silná antibiotika. S tím už se Survivor prožívat nedá. Dnes už je vše naštěstí v pořádku.

3x o podcastu Agáta a Ornella show

V poslední době bodujete podcastem, který natáčíte s Agátou Hanychovou. Jak se se zrodil nápad na tento projekt?

Náš podcast vznikl z našeho přátelství, kdy jsme vlastně došly do bodu, že máme tak malou kapacitu času nebo že nám do toho neustále ječí děti kolem, že si vymyslíme naše takový posezeníčko u kafíčka a probereme jako dvě normální holky aktuality, ať už z našeho osobního života nebo celkově z událostí, které rezonují ve společnosti.

Jak se na vysílání připravujete?

Je to autentické a nemáme nějaké extra přípravy, pokud nepřijde host. A jelikož nás poslouchají především maminky a ženy celkově, tak jsme si teď vymyslely novou rubriku.

Jakou?

V ní si pozveme maminku nebo ženu s těžkým životem, vyslechneme ji a pomůžeme s tím, co jí trápí. Nedávno u nás byla třeba maminka samoživitelka, kterou muž okradl, opustil, nakonec ho zavřeli do vězení a ona neměla ani na kompletní zákrok u zubaře v hodnotě 25 000 Kč. Říkala, že na to není schopna našetřit ani za rok. A tak jsme jí tento problém vyřešily. Těch příběhů nám chodí hrozně moc.

Autor: Eva Rýznerová
Video se připravuje ...