Pátek 21. června 2024
Svátek slaví Alois, zítra Pavla
Oblačno, bouřka 30°C

Zlata Adamovská (64): Manžel mě rozmazluje každý den, to se nikdy neomrzí

13. července 2023 | 06:00

Populární herečka Zlata Adamovská (64) je potřetí vdaná, už deset let. Vztah s manželem Petrem Štěpánkem (74) si nemůže vynachválit. On ji totiž pořád parádně rozmazluje. S chutí spolu taky cestují, a to dost dobrodružným způsobem. Snů má Zlata v tomhle ohledu ještě řadu. Letošní léto ale vycestuje do ciziny jen na pouhý týden. Zbytek prázdnin bude totiž trávit na letní scéně divadla Studio DVA na Vyšehradě. A to zase po boku manžela.

Pořád je váš život jízdou v rychlíku, ze kterého se špatně vyskakuje, jak jste před časem prohlásila?

Budete se možná divit, ale pořád je to rychlík. Ráda bych si přesedla do osobáku nebo tzv. couráku, ale zatím tu jízdu nejsem schopná přibrzdit, ačkoli se snažím. Aspoň jsem se naučila plánovat si volno a dovolenou. Kdybych to neudělala, mezera by se zaručeně zaplnila další prací.

Jak ze sebe sklepáváte náročné role a vracíte se do kůže Zlaty? Dvojkou vína, horkou vanou…?

Já ze sebe roli sklepu okamžitě, jak slezu z jeviště. Práci si domů nenosím ani náhodou. Horká koupel ve vaně mě nikdy nelákala, přednost u mě dostane spíš ta sklenička vína. Například po náročném představení Misery vždycky vítězí jedno pivo, ono totiž odehrát šedesát stran textu jen ve dvou lidech je docela zápřah. A ten fígl? Pořádně se vyspat.

VIDEO: Zlata Adamovská: Role matky je velká dřina!

Video se připravuje ...
Zlata Adamovská: Role matky je velká dřina! • VIDEO: Lucija Veselá, Elmer Carvalho

Takže se dovedete rozmazlovat?

Ale to víte, že jo. Někdy je to zmrzlina, jindy třeba hezká kabelka. Ale víc než já sebe mě rozmazluje můj manžel. To, že mi například přinese každé ráno do postele kávičku, mě nikdy neomrzí.

Má i další podobně skvělé nápady?

Určitě. V létě zásobuje náš mrazák zmrzlinou a občas mě překvapí květinou jen tak, aby mi udělal radost. Ví, že miluji orchideje, mám jich doma opravdu hodně, a on pečlivě vybírá barvu, kterou ještě nemám. V sobotu chodívá na farmářské trhy a vždycky mi přinese nějakou dobrotu. Naposledy to byl makový závin se švestkami.

Ve vašem případě mi přijde, že jste si na to nejlepší zkrátka počkala. Má uzavření sňatku ve vyšším věku něco do sebe, je větší pravděpodobnost, že vyjde?

No, to doufám. Letos to bude deset let od naší svatby a pořád jsme na začátku. Moc si ten náš vztah užíváme a je pravda, že nám hrají do karet naše zkušenosti z předchozích vztahů. Některé chyby už opakovat nechceme. Oba řešíme věci v klidu, bez stresu a často se i divíme, jak rychle se dokážeme shodnout. Na spoustu věcí máme stejný názor, takže třecí plochy jsou velmi vzácné.

Aby byl vztah pořád plný lásky, je zapotřebí především co?

Obdiv, tolerance a drobné radosti až po společné výlety nebo dovolené. Moc rádi jsme spolu na chalupě a někdy spolu i rádi mlčíme.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...