Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kristýna Leichtová: Terapie sdílením mě dostala z traumat a vášeň mi pomáhá, když mám den na prd

6. prosince 2021 | 06:00

Kristýna Leichtová (36) hraje v primáckém seriálu 1. mise, což je její větší práce po narození dvou dcer. Ty má s Vojtěchem Štěpánkem (37), hercem a uměleckým šéfem Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Setkaly jsme se spolu jeden páteční večer, když jsem pár minut předtím dokoukala 7 pádů Honzy Dědka, kam Kristýna a její partner přijali pozvání. Nemusela jsem se proto ptát na jejich svatbu, která se tam rozebírala dopodrobna. „Kristýna je poslední tři roky jenom těhotná nebo kojí. Co by to bylo za svatbu, vždyť by z toho nic neměla,“ snažil se Vojtěch ze všech sil, aby ani ve vysílání nemusel pokleknout.

Proč se svatbě tak brání zuby nehty?

Prostě to tak má. Svatba mu nepřijde úplně důležitá.

Vy jste zastánkyní tradiční rodiny?

Myslíte máma, táta a děti? Ano, to jsem. Vesmír by měl být v harmonii a tahle jednotka mi tak připadá. Je to vlastně i svým způsobem fyzika, plus a minus, muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a vzájemně to funguje. Ale pochopitelně to může být určitě v pořádku i muž a muž, žena a žena, ale myslím si, že pro děti je lepší, když mají oba rodiče. Když na to člověk není sám.

Mise byla první práce po mateřské. Jaký byl návrat?

První velká role, sice jsem byla 3,5 roku na mateřské, ale stále jsem hodně zkoušela. Při prvním lockdownu jsem přestala dělat úplně vše. Rok nebyla práce, zavřená divadla. Takže, když se pak všechno trochu rozeběhlo, za natáčení jsem byla ráda.

Video se připravuje ...
Podfuk Leichtové na partnera v 7 pádech Honzy Dědka. Oddá je hvězda StarDance, farářka Kopecká? • VIDEO: FTV Prima

Možná nás podobná situace čeká znovu. Z čeho jste žili?

Naštěstí jsem měla rodičovskou a Vojta chodil do práce, je uměleckým šéfem činohry Národního divadla a státní zaměstnanec.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Blanka Kubíčková
Video se připravuje ...