Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tomáš Klus: Své přiznání k nevěře nevnímám jako selhání a důvod ke konci

11. října 2021 | 06:00

Tomáš Klus (35) je zpěvák, který má na svém kontě spoustu hitů a nestydí se mluvit snad o ničem. Sešli jsme se v kavárně v pražských Holešovicích a Tomáš se během našeho povídání věnoval nejen mně, ale i dceři Josefínce. Svěřil se, že nedávno měl osobní krizi, a hodně mluvil i o vztahu s manželkou Tamarou.

Otevřeně sdělujete své názory, na které dostáváte často negativní reakce. Jak na ně reagujete?

Na sociálních sítích mi dokonce vyhrožují smrtí. Ale doba je taková. Jsme pod velkým tlakem a chápu, že anonymita na internetu poskytuje lidem možnost napsat, co chtějí. Já na to reaguji tak, že mám pochopení. Rozumím, že jsou lidé zmatení a frustrovaní, protože jsem také zmatený a frustrovaný.

Z čeho?

Protože se u nás vytrácí pravda. Abychom k ní došli, je třeba dialogu, naučit se vyslechnout druhého člověka. V čele společnosti máme osobnosti, které se vyjadřují jako hulváti, a my pak přejímáme takové vzorce chování. Je třeba se zajímat o politiku a bránit se, jinak se stáváme oběťmi. Politici si pak dělají, co chtějí, demokracie se rozpouští a nastává chaos.

Nebojíte se té nenávisti vůči své osobě třeba i kvůli rodině?

Je to součást cesty, kterou jsem si zvolil. Ale nebyl bych tolik kontroverzní osobností, kdyby ruku v ruce s kultivací veřejného prostoru šla i kultivace médií. U nás bohužel existuje velký prostor pro média, která si nedělají těžkou hlavu se zdrojováním informací. Moje slova jsou pak překroucena a jsou použita v kampaních, které podporují nenávist. Neustále opakuji, že jsem ochotný vést dialog, pokaždé, když vyjádřím nějaký názor, jsem pak k dispozici na svých stránkách i koncertech. Nepřicházím s patentem na pravdu.

Video se připravuje ...
Písničkář Tomáš Klus dostal Vary do varu: Skoky do davu a řádění na pódiu • VIDEO: Gabriela Maryšková

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...