Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Netradiční zážitek pro vás a vaše děti? Máme pro vás dva skvělé tipy!

Netradiční zážitek pro děti i dospělé
7. října 2021 | 06:00

Chcete s dětmi strávit netradiční, který bude bavit nejen je? Máte rádi zvířata? Chcete se něco zajímavého dozvědět? Chcete zažít lekci přírodopisu jinak? Máme pro vás dva tipy, kam vyrazit.

Ocitněte se mezi dinosaury tváří v tvář

V Praze se 4. října otevřelo jedno z největších a nejmodernějších soukromých muzeí dinosaurů na světě Dinosauria Museum Prague. Jde o světový unikát bořící představy o muzeu, který najdete v krytém nákupním centru POP Airport kousek od Letiště Václava Havla.

Na čtyřech tisících metrů čtverečních vás bude čekat cesta 200 miliónů let nazpět mezi velikány druhohor. Děti uvidí na vlastní oči to, co znají jen ze školních učebnic. Největším exponátem a dominantou muzea je kostra býložravého diplodoka, která je z více než 90 % originální. Dalším unikátem je Triceratops, kterého pojmenovali Trik a patří mezi nejzachovalejší exempláře svého druhu. Díky zahojeným zraněním, která jsou rozeznatelná na jeho hlavě, předpokládáme, že přežil útok nejobávanějšího predátora T-rexe. Jak to asi vypadalo, zjistíte při rekonstrukci souboje v unikátní rozšířené realitě. K vidění je také unikátní sbírka více než 6000 zkamenělin a minerálů Geosvět, která vznikala více než 50 let a pochází z 25 expedic do 20 různých zemí světa. Díky virtuální hře Dinosauři VR budete mít možnost ocitnout se 80 milionů let zpět v pravěkém světě, kde se setkáte s ikonickými dinosaury tváří v tvář. Přijít můžete individuálně, ale i v rámci komentovaných prohlídek.

Video se připravuje ...
Zoologická zahrada: Sloni a jejich výskyt v Čechách • VIDEO: Videohub

Noční výlet za zvířaty

Pražská Zoo nabízí netradiční prohlídku v čase, kdy na scénu přichází noční živočichové. Děti si mohou prohlédnout zvířata, která jsou v zoo běžně k vidění netradičně a v praxi se dozví, jak funguje termoregulace zvířat. Proč zvířata nepřekvapí teplo ani zima? Jak izoluje medvědí srst nebo ptačí peří? Prohlídka s odborným průvodcem zodpoví všechny dotazy. Díky termovizní monokulární kameře odhalíte noční život zvířat, která se vám ukážou úplně z jiného úhlu. Návštěva je možná pouze na objednání.

Autor: REDAKCE