Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dara Rolins: Svíčku s vůní mé vaginy ode mne nečekejte

28. září 2021 | 06:00

S Darou Rolins (48) jsme byly oslavit výročí Avonu v České a Slovenské republice. Do charitativních projektů Avonu se zpěvačka zapojila. V rozhovoru se mi pochlubila úspěchy své dcery při přijímačkách na střední školu a také přiznala, že hudba jde teď trochu stranou a zaměřuje se spíš na svou novou značku a první velkou módní kolekci!

Zapojila jste se do projektu Avonu Change Is Chance, co pro vás osobně znamenají změny?

V mém životě jsou rychlé střihy, jsem akční člověk a potřebuji změny jako impulz k něčemu dalšímu a novému. Jsou pro mě motivací, nerada se dlouho zdržuji ve stejných vodách. Neplatí to samozřejmě u všeho, u některých věcí by měl člověk zůstat a pak už je to věcí osudu. Co se týče práce, mám ráda, když přichází změny, protože to je výzva, která posouvá člověka dopředu.

Také tu dnes zaznělo to, že by se člověk neměl bát a stydět se za to, že vybočuje z řady. Jak to máte vy – asi v popisu práce, že?

Nemám to programově, ale stává se mi to docela často. Řekla bych, že to souvisí s mou povahou, že se toho nebojím a vždycky ctím jednoduché pravidlo, kterým je být vždy sám sebou a nebrat moc velké ohledy na to, co si o vás říkají druzí. Bez tohoto povahového rysu bych se podle mě moc daleko nedostala, protože pokud se moc hlídáte, ubírá to člověku to jeho já.

Jako umělkyně je asi dobré vybočovat z řady. V soukromém životě to tak máte také?

Nevím, na co bych to vybočování z řady mohla jako našroubovat – jako že bych třeba měla nějaký prapodivný vkus na chlapy nebo na přátele? Všechno ostatní totiž s tou mou profesí souvisí. Baví mě se občas extravagantně oblékat, baví mě se nebát a říkat, co si myslím.

Video se připravuje ...
Avon za zdravá prsa - backstage video z focení • VIDEO: Avon

Já jsem tady zjistila, že květiny mohou dělat hudbu! Věděla jste to a chtěla byste si s nimi třeba zazpívat?

Tak to mi úplně uniklo, ale zní to famózně! Teď aby mi ovšem kytky nezačaly lézt do zelí! Ještě toho trochu. Doma bych si klidně duet s květinou střihla.

A lákala vás někdy takováhle experimentální sféra?

Do určité míry, jako pozorovatele, ale asi nejsem ten typ, který by za každou cenu chtěl věci zásadně měnit. Samozřejmě mě všechno, co se kolem děje a ovlivňuje mě, zajímá a jsem velmi zvídavá a vědomostí chtivá, takže cokoli, za čím stojí práce a talent, mě zajímá. Neznamená to ovšem, že bych to měla hned dělat, protože je to trendy... Nebo dělat něco tak ulítlého, abych na sebe upozornila ještě víc, to už nepotřebuji. Dělám spíš věci, které mi dělají radost.

Co se tedy teď aktuálně kolem vás děje?

Nerada to přiznávám, ale hudba jako taková je teď malinko odstrčená na vedlejší kolej. Během covidové pandemie hudebním projektům trochu padla červená, takže jsem si řekla, že bych mohla realizovat nápady, které jsem měla už dávno v hlavě... Nedostala jsem se k nim, protože hodně cestuji, koncertuji a dělám hudbu. Založila jsem si svou značku Vermi by Dara a prvním počinem byla vonná svíčka, dále difuzéry a jógamatka. Teď aktuálně pracujeme na mojí módní kolekci, ale nechci být konkrétní, protože všechno má svůj čas a představení kolekce bude mít jistě svou speciální akci. Také se chystá ještě něco voňavého a je kolem toho spousta kreativní práce a vůbec to zabírá spoustu času, takže není kapacita se té hudbě věnovat naplno. K hudbě se vrátím zase na jaře!

Jak o tom mluvíte, vybavila se mi Gwyneth Paltrow a její svíčka s vůní vlastní vaginy. Máte něco podobného v plánu?

Musím říct, že i mně otrlé tohle vyrazilo dech a říkala jsem si, že jestli něco nechci vědět a cítit, je to vůně její vaginy. Takže to se nemusíte bát, tohle rozhodně v mém případě nehrozí, svíčky s vůní mé ani žádné jiné vaginy nebudou!

Ulevilo se vám, když teď zase chodí děti do školy?

Ani nevím, my jsme si v tom režimu docela libovaly, přišlo nám hrozně fajn, že čas se pěkně ustálil. Měly jsme víc času na to, si povídat, chodit na procházky a lenošit a dělat obyčejné věci, které se dělají ve chvílích volna. Ovšem myslím si, že je to tak správně, je dobré mít řád a ona jako třináctiletá holka ho potřebuje dvojnásob, aby ji to dobře nastartovalo do dospělého života, kam už tak lehounce našlapuje. Dostala se na mezinárodní střední školu Park Lane, takže všechno v angličtině, sama si to vymyslela a chtěla to zkusit. Říkali jsme si, že pokud to klapne, dobře, když ne, zůstane ještě rok na té škole, kde je teď. Ono to klaplo a jsme na ni všichni moc pyšní. V čase korony, kdy spousta lidí lenošila, ona se připravovala na zkoušky celé v angličtině a zvládla je, přestože nechodí na anglickou základku.

Už vám bliká poplašné světýlko s tím, že vám asi brzy vyletí do světa?

Nestrašte! Asi to v plánu má a bude to přirozené, také jsem to udělala, ale je jí teprve třináct a pár let to snad asi nehrozí. Vstupovala ale na školu právě s tím, že jí to otevře dveře do světa.

Video se připravuje ...