Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Věra Martinová: Zamilovat se dá v každém věku. Jako starší si vztahu mnohem víc vážíte

24. února 2020 | 06:00

Na začátku února oslavila Věra Martinová šedesátku. K narozeninám si nadělila nové album Meritum, které pokřtí 25. března v pražském Divadle Hybernia. Jak sama tvrdí, věk ji netrápí, žije přítomností a raduje se z maličkostí.

Potkaly jsme se v televizi na Kavčích horách, kde si na mě udělala čas během natáčení. Na první dojem na mě působila jako tichá až neprůbojná žena. Opak byl pravdou. Když se rozpovídala, hýřila energií a radostí ze života.

Nedávno jste měla narozeniny, jak probíhaly oslavy?

Nejsem příznivkyně velkých oslav. Takže jsme slavili jen v rodinném kruhu. Byli jsme si zahrát tenis, pak šli do wellness a na dobrou večeři. Klídek, pohoda. Bylo to moc pěkné a já jsem si krásně odpočinula.

Není šedesátka tak trochu důvodem k bilancování?

Pro někoho možná ano, ale já to nedělám. Věci, které se staly, se změnit nedají a nemá smysl o nich přemýšlet. To by se v tom člověk jenom utápěl. Navíc věku se nevyhnete, proto se snažím brát to tak, jak to je. Myslím si, že když funguje tělesná schránka, tak je jedno, kolik vám je. Věk je jenom číslo. Navíc v šedesáti už neřešíte blbosti a nemáte potřebu se urputně za něčím hnát, protože nevíte, jak dlouho tady ještě budete.

Měla jste nějaký věk zlomový? U některých žen je to třicet, u jiných čtyřicet…

Mně hodně vadila třicítka. To jsem měla pocit, že člověk už musí být opravdu dospělý a že končí bezstarostné mládí. Takže třicítku jsem prožívala asi nejhůř.

Před pěti lety jste se rozvedla a vrhla se do nového vztahu. Bylo to stejné jako „zamlada“?

Zamilovat se dá v každém věku. Naopak když jste starší, tak si vztahu mnohem víc vážíte, protože si říkáte, že máte štěstí, že si vás láska ještě našla. Vždyť řada lidí ji už nepozná.

Jak jste se s partnerem seznámili?

Já jsem za ním přišla s bolavými zády, která mi rovnal. Pak zjistil, že příčina mých bolestí je spíš v hlavě, jak se ve většině případů děje. Se Slávkem jsme si povídali, rozuměli si a najednou jsme měli pocit, že se známe už hodně dlouho, třeba z minulých životů… Prostě jsme si byli najednou hodně blízko.

Takže láska na první pohled?

To ne. Původně mě to

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...