Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 žen se svěřilo, co udělaly, když zjistily, že je partner podvádí

  • 29. ledna 2020 | 06:00

    Nevěra není žádná slast, a kdo ji zažil, moc dobře ví, že ne vždy je snadné ji skousnout. Dojde-li k prozrazení, máte dvě možnosti: můžete zůstat a něco s tím dělat, nebo si můžete sbalit kufry a odejít.

    Jak byste prozrazenou nevěru řešila vy? Takhle ji vyřešilo následujících pět žen, které se svěřily se svými zkušenostmi.

  • Šárka, 37 let: Začali jsme spolu chodit na terapii

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nevěru svého manžela jsem odhalila náhodou, když jsem si vzala do ruky jeho telefon, abych našla naši společnou fotku, kterou pořídil náš syn na dovolené. Dokonce mi ho dal sám do ruky, abych se podívala. Při hledání jsem narazila na fotku velmi odhalené jiné ženy. Nezapíral, okamžitě se přiznal, že s ní má asi rok poměr. Byla jsem zničená, ale musím říct, že rozvod mě vůbec nenapadl. Jako první mě napadlo, že bychom měli vyhledat odborníka, který by nám pomohl situaci vyřešit. Manžel se nebránil, a tak jsme začali chodit na párovou terapii k psychologovi. Jednou týdně jsme odhalovali svá nitra a ne vždy to bylo příjemné. Hned po odhalení se manžel rozešel s tou ženou a my jsme pomalu začali budovat znova důvěru. Proč jsem s ním zůstala? Asi protože nelhal, řekl pravdu hned a pak taky byl ochotný pracovat na tom, aby naše manželství bylo lepší.

     

  • Judita, 33 let: Dali jsme si pauzu

    ...
    Autor: Shutterstock

    Manžel se začal chovat chladněji, méně jsme komunikovali nebo jsme se hádali. Jednou jsem se ho v hádce zeptala, jestli nemá nějakou ženskou, a on se přiznal k románku se svou kolegyní. Prý to bylo jen párkrát a nic k ní necítil, ale i tak to nebylo příjemné. Přiznal všechno v naději, že bychom mohli začít znova. Jenže já jsem byla tak rozčilená, že jsem si sbalila kufr a okamžitě jsem se odstěhovala ke kamarádce, která žila sama. Neměli jsme ještě děti, takže jsem nemusela brát na nikoho ohled. Strávili jsme tři měsíce od sebe a za tu dobu jsem se snažila na sobě pracovat. Zkoumala jsem, proč se to stalo a jak byla narušena naše důvěra. Totéž dělal i manžel, takže když mě po čase požádal, abych se vrátila, nakonec jsem to udělala.

     

  • Veronika, 40 let: Podváděli jsme oba dva

    ...
    Autor: Shutterstock

    Byli jsme patnáct let manželé a prostě jsme se odcizili. Oba jsme hledali únik, nevěrná jsem byla já a byl i manžel. Věděli jsme to, respektive tušili jsme to. Neznamenalo to ale to, že bychom chtěli naše manželství ukončit. Nevěra neznamená pokaždé, že je vztah nadobro rozbitý a nejde slepit. Rozhodli jsme se, že to zkusíme změnit. Začali jsme chodit na terapii a šli dál. Je to už pět let od naší „společné“ nevěry a můžu říct, že dnes je náš vztah mnohem silnější, než kdy byl předtím.

     

  • Renata, 41 let: Věřili jsme, že naše láska nezmizela

    ...
    Autor: Shutterstock

    Byli jsme manželé asi deset let. Snažila jsem se, aby byl náš vztah šťastný, proto pro mě byl šok, když mi jednou manžel řekl, že strávil s jednou ženou noc. Nechtěl o tom několik měsíců mluvit, ale prý to už nemohl vydržet. Řekl mi to, co udělal, a také to, že mu je to líto. Požádal mě o odpuštění a řekl mi, že i přes jeho úlet chce strávit zbytek života se mnou. Byla jsem naštvaná, ale když jsem se dívala do jeho očí, viděla jsem tam lásku a bolest. A taky jsem v jeho očích viděla, že to myslí vážně a nechce o mě přijít. V tu chvíli jsem si řekla, že láska zvítězí nad vším ostatním a že má smysl pokračovat. Během posledního roku se náš vztah transformoval a změnil k lepšímu. A co je překvapivé? Znova jsem se do něj po tolika letech zamilovala.

  • Dana, 26 let: Nevěra je pořád mezi námi

    ...
    Autor: Shutterstock

    Každý říká, že když zjistíte, že vás partner podvedl, máte mu sbalit věci a poslat ho pryč. Ale to je strašně jednoduché. Můj manžel mě podvedl šest měsíců po svatbě, a když jsem na to přišla, přiznal se, že mě podvedl dokonce už týden po ní. Zjistila jsem to tak, že jsem si všimla, jak nějaká žena neustále komentuje intimně jeho fotky na Instagramu. Když jsem se ho přímo zeptala, nezapíral a řekl mi, že se s ní zapletl ještě před svatbou a že si myslel, že to nějak vyšumí. Chtěla jsem odejít, přece jen, podváděl mě brzo po svatbě... A připadalo mi to prostě nefér. Upřímně řečeno, mám ale strach ze samoty a začínání znova. Můj manžel to ví a snaží se mě přesvědčit o tom, že už mě nikdy nebude podvádět, ale já mu vážně pořád nevěřím. Doufám, že se jednou probudím s odvahou odejít. Nebo zůstat a začít mu zase věřit.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.