Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zvířat v klecích je mi líto, říká nejznámější česká lovkyně Michaela Fialová

Video se připravuje ...
Prostor X: Rozhovor s Michaelou Fialovou
VIDEO: Prostor X
21. listopadu 2018 | 12:00

Michaela Fialová je nejznámější česká lovkyně, která budí spoustu kontroverzí. U nás se stala slavnou díky fotografii, na které pózuje se zastřeleným lvem. Ten ale přitom vůbec její trofejí nebyl a ona sama lva nikdy nezastřelila. V čem se podobá veganům a proč pro ni lov dělá svět lepším? To vše prozradila v rozhovoru s Leilou Chadalíkovou pro pořad Prostor X.

Lovu dělá ochotně reklamu, českou myslivost ale často kritizuje. I tak o ní mluví jako o národní památce a důležité součásti naší historie. Přiznává, že je provokatérka. Podle jejího názoru by velmi pomohlo, pokud by mohly chodit lovit malé děti, což u nás není možné, přestože například u rybaření v tom společnost nevidí problém.

Informovanost o lovu divokých zvířat by měla být vyšší, protože lov dělá svět lepším, tvrdí Fialová. Jejím nejoblíbenějším masem je zebra. Rozdíl v chuti masa vnímá v tom, odkud pochází. Dobré maso je ze zvířete, které netrpělo. Maso ze zvířat, která trpěla, jí nechutná.

Fialová tvrdí, že jí píše velké množství vegetariánů či veganů, mezi nimiž jsou i Češi, kteří by maso jedli, pokud by měli možnost si sami zvíře ulovit. Lov není utrpení zvířat. Je tam smrt, ta je přirozená, ale nedochází k utrpení. Nikdo zvířatům nebere svobodu. „90 % lidí, kteří mě kritizují, jedí maso nebo mají doma psa, kterého masem krmí. Masem ze zvířat, která celý život trpí ve velkochovech. To je citová zaslepenost,“ říká Fialová.

Proč je jí líto zvířat v klecích, ale lov podporuje? V čem podle ní dělá lov svět lepší? A proč si myslí, že lidstvo vyhyne? To vše prozradila ve videu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Me and my PPQ ! #walther #waltherppq @matthiasschulzendorf @meistermanufaktur #michaelkashunting #girlswithguns

Příspěvek sdílený Michaelka's Hunting (@michaelkashuntingwild),Lis 2, 2018 v 4:59 PDT

Na další díly pořadu Prostor X se podívejte ZDE>>>

Autor: Reflex.cz, Leila Chadalíková
Video se připravuje ...