Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jenovéfa Boková dostala práci snů!

Video se připravuje ...
Jenovéfa Boková
VIDEO: Adriana Krátká
17. února 2016 | 06:00

V novém filmu Rodinný film režiséra Olmo Omerzu si Jenovéfa Boková zahrála dceru Karla Rodena a Vandy Hybnerové. Film má příjemné tempo, řeší rodinné situace a mezilidské vztahy. Olmo se účastnil také psaní scénáře a jeho vedení si při natáčení herci nemohli vynachválit. Je to na filmu vidět.

Jenovéfa Boková se stala součástí skupiny, která odjela reprezentovat film na filmový festival do Japonska. „Byli jsme v Tokiu celkem čtrnáct dní. Prvních pět dní přímo v Tokiu na filmovém festivalu. Každý den byly tři projekce a po nich následovala diskuse. Bylo to tam moc hezké a jsem ráda, že jsem se mohla podívat díky takhle pěknému projektu tak daleko,“ svěřila se nadšeně herečka.

Režisér Olmo Omerzu je původem ze Slovinska, ale česká kinematografie ho nadchla natolik, že se rozhodl tento obor u nás vystudovat. Rodinný film si odbyl svou premiéru na festivalu ve španělském San Sebastianu.

Film se částečně natáčel i v Thajsku, ale tam se z herců dostala jen Vanda Hybnerová s Karlem Rodenem. To ale nemusí být Jenovéfě líto, protože – jak nám prozradila – film se chystá ještě na další zastávky na různých filmových festivalech po světě, mezi jinými zeměmi také v Argentině. „Dělat na takovémhle projektu je úplně za odměnu,“ jásala Jenovéfa, jejímž cestovatelským snem je Skandinávie. 

 

Zajímají vás rozhovory s významnými herci? Podívejte se na další.

Video se připravuje ...