Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kdo vyrobil hezčí panenku? Daniela Kolářová, nebo Bára Nesvadbová?

Video se připravuje ...
Panenky, které přispějí k tomu, aby byl svět o něco spravedlivější
VIDEO: Tereza Kovářová
20. listopadu 2015 | 06:00

Známé české osobnosti opět spojily své síly, aby pomohly dětem v zemích, kde se jim nedaří dobře. Každá z osobností vyrobila jednu panenku, která má svůj specifický příběh. Na některé byly použity kousky osobních věcí výrobců, jiné jsou replikami skutečných osobností se silnými životními příběhy.

Benefiční aukce, při které se budou panenky dražit, proběhne příští týden 25. listopadu v Českém muzeu hudby. Veškeré vybrané peníze půjdou na podporu očkovacích programů, jejichž smyslem je bránit děti před šesti nejčastějšími smrtelnými chorobami.

Mezi těmi, kdo letos – ať už vlastnoručně nebo za drobné cizí pomoci – panenky vyráběli, jsou lidé tak zvučných jmen jako módní návrhářky Liběna Rochová a Taťána Kovaříková či herečky Daniela Kolářová, Martha Issová nebo Jitka Čvančarová. Během třinácti let, kdy tento program běží, se vybralo přes dvacet tři milionů korun. Díky nim mohl UNICEF pomoci více než třiceti osmi tisícům dětí.

Čtyři z významných osobností nám prozradily, čím jsou specifické a výjimečné právě ty jejich panenky. Podívejte se na naše video.

Video se připravuje ...