Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak vznikají divadelní kostýmy, to nám prozradila Zuzana Straková, nejlepší kamarádka Bočanové

Video se připravuje ...
Zuzana Straková navrhovala kostýmy také pro muzikál Atlantida.
VIDEO: Adam Balažovič
6. října 2015 | 10:00

Zuzanu Strakovou nezviditelnilo pouze její přátelství s herečkou Mahulenou Bočanovou, ale především její práce kostýmní výtvarnice a stylistky. Navrhnout kostýmy pro celé divadelní představení není vůbec jednoduché. Zuzana nám dala nahlédnout pod pokličku.

Nedávno měl v Divadle Kalich premiéru muzikál, který je plný hitů Mira Žbirky: Atlantida. Jeho děj se odehrává pod vodou a v jeskyních, a na Zuzaně tak bylo vymyslet, co budou mít představitelé muzikálu na sobě. „Jelikož to není žádné retro, tak se dají kombinovat vlastní návrhy s věcmi z běžné konfekce,“ prozradila nám designérka.

Hned na začátku dostává Zuzana většinou jasné zadání, jak by měly kostýmy vypadat, a během zkoušek se vše dolaďuje. Speciálně na Atlantidu to byl trochu oříšek. „Není moc divácky atraktivní dívat se celou dobu představení na černé neopreny, proto jsme tam také zanesli taneční company, která to celé odlehčuje a dodává představení barvitost. Bylo by hezké udělat růžový neopren, to by spoustu lidí potěšilo, ale také naopak spoustu lidí odradilo. Nechci být průkopníkem,“ smála se Zuzana.

Video se připravuje ...