Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Klára Nademlýnská: Jak vidím hezký pár bot, musím ho mít!

Video se připravuje ...
Klára Nademlýnská předvedla modely své nejnovější kolekce a koktejlové šatičky
VIDEO: Adam Balažovič
10. června 2015 | 06:00

Klára Nademlýnská je jednou z českých módních návrhářek, jejichž jméno zná téměř každý. Drobná blondýnka má hlavu plnou nových nápaditých modelů. Některé z nich jsme mohli vidět také na speciální přehlídce, jež probíhala před zraky milovníků módy a perlivého moku.

Tváří značky Kláry Nademlýnské je od roku 2001 modelka Tereza Maxová. Její jméno přispělo k tomu, že zájem o tvorbu návrhářky stoupal, ale prosadila se už předtím. Nabízí většinou velmi jednoduché, ale působivé střihy, provázání modelů s prvky pánské módy, ale také nádherné róby podtrhující šarm a eleganci žen. 

Jelikož se už nyní připravuje na podzimní módní přehlídky, kde se budou představovat kolekce na následující sezonu, bude mít Klára o prázdninách co dělat. Přiznává, že má trochu problém nosit něco jiného než to, co si sama ušije. Boty ale nevyrábí, o to větší má pro ně slabost. „Pokud někde vidím hezký pár bot, netrvá to mnohdy ani pár dní a mám je doma,“ přiznala se nám návrhářka.

Na akci dorazila v kalhotách, tak nám to nedalo a museli jsme se zeptat, proč zrovna ony. „Jsem spíš kalhotový typ, takže pro všechny společenské příležitosti volím spíše kalhoty. Občas se stane, že zabrouzdám do kolekce a najdu si tam i dlouhé šaty,“ objasnila nám Klára.

Návrhářka Klára Nademlýnská se už brzy po absolutoriu oděvní průmyslovky ocitla v Paříži, kde nakonec pracovala deset let. Svou první autorskou kolekci vytvořila v roce 1994, butik vlastní značky otevřela v roce 1998 v Praze. 

Video se připravuje ...