Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Blesk pro ženy byl na Plese v Opeře: Víme, kdo vypadal skvěle a kdo dělal ostudu

Video se připravuje ...
Ples v Opeře aneb jak se letos kdo oblékl. Podívejte se na naši reportáž!
VIDEO: Adam Balažovič
8. února 2015 | 15:34

Páteční večer patřil v pražské Státní opeře dalšímu ročníku pompézní oslavy luxusu. Konal se tu populární Ples v Opeře. Motto letošního ročníku znělo „Savoir vivre“ neboli "Umění žít". A jak se ples povedl? Byl plný krásných modelů, ale bohužel také kolotočářské módy a několika faux pas. Jaké šaty oblékly přítomné dámy a jak dlouho se na ples připravovaly, se můžete podívat v naší videoreportáži.

Přiznám se, že jsem si na letošní Ples v Opeře vzala své svatební šaty. Pyšná, že se do nich půl roku po porodu vejdu. Dokonce jsem se v nich mohla hýbat a nemusela kontrolovat, jestli mi nekouká, co nemá. Nehlídaly si to však dámy, u kterých se to čekalo. 

Andrea Verešová - I ona stejně jako modelky Pavlína Němcová, Simona Krainová patří k stálým hostům Plesů v Opeře. Svými toaletami v podstatě nezklamou a většinou se s nimi řadí mezi top parádu. Mezi letošní top aspiruje i róba od slovenské návrhářky Jany Pištejové, jejíž modely Andrea dost často na velkých gala večerech vynáší. Šaty v barvě cyklámen patří k tradičním, na krinolíně postaveným róbám, což je dobré v ataku útlých toalet v moderním pojetí ctít. Pochvalu zaslouží i na nahá ňadra oblečený živůtek s dlouhými rukávy z jemného tělového tylu a rafinovaná práce s ornamentem výšivky. Známka: 1
Autor: Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl
Zdálo by se, že největším faux pas byl utržený gong, na který měl čestný host plesu, pilot formule 1 Mika Häkkinen, zazvonit.

Ale věřte, že to byl jen malý a spíše úsměvný zádrhel, který mrštně vyřešil moderátor Leoš Mareš. Za mnohem větší problém se dá považovat garderoba některých přítomných dam.

Verešová možná odhalila příliš

Ne, nemluvím o Pavlíně Němcové, Tereze Maxové, které jako vždy vypadaly perfektně. Dokonce ani o Andree Verešové, která zvolila model hodný chytré horákyně odhalující více, než je hodno plesu.

Trnem v oku se mi staly nejen některé známé dámy v čele s cvičitelkou Hankou Kynychovou, která vypadala, jako by si přes gymnastický úbor rychle přehodila záclonu.

Ale také mnohé ženy, které veřejnost nezná. Mnohé z nich buď chtěly svým vzhledem konkurovat přítomnému prodavači cukrové vaty, nebo se prostě jen zapomněly v době, kdy si jako malé hrály na princezny.

Ne, nezáleží to ani tak na penězích. Povedené šaty člověk sežene i v obyčejných módních řetězcích a možná za ně dá méně než za model v běžné půjčovně. Třeba by stálo za to, aby organizátoři připravili pro návštěvníky půjčovnu oblečení, stejně jako tomu je na karlovarském filmovém festivalu.

Dost bylo ale pomluv oblečení, musím uznat, že jinak se ten letošní ročník povedl. Taneční parket byl plný, jídlo vypadalo lákavě a i dražba šperků nebo kombinézy hvězdného pilota Häkkinena dopadla nad očekávání dobře. 

Video se připravuje ...