Patří koňské maso do kuchyně? Šéfkuchař Martin Svatek vám poví, kde je to běžné | Pro ženy | Blesk.cz

Patří koňské maso do kuchyně? Šéfkuchař Martin Svatek vám poví, kde je to běžné

Martin Svatek, rozhovor, Restaurant Tip
VIDEO: Adam Balažovič
12. června 2014 | 10:00

Specialista na českou kuchyni Martin Svatek, je jedním z guru nového průvodce po českých a moravských restauracích, Restaurant Tip. Společně s dalšími špičkami v oboru, jako jsou na příklad Emanuel Ridi nebo Jaroslav Sapík, pomohl vybrat to nejlepší po celé zemi, kde se můžete dobře najíst.


V hodnocení restaurací se už v dalších ročnících budou zapojovat sami hosté, kteří na základě svých doporučení mohou přes internet hlasovat a bodovat nebo přidávat nové tipy, na které by se nemělo zapomenout. Tím pádem vznikne unikátní průvodce, který bude otestovaný přímo na samotných strávnících.


Martin Svatek, jež nyní působí v rodinné restauraci v Táboře, má na svém menu takovou, pro restaurace nevšední surovinu, a tou je koňské maso. Někteří lidé by například koně nesnědli, protože je to mnohdy stejný domácí mazlík, jako pejsek, ovšem Martin nám objasnil svůj přístup, k této surovině.