Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Veronika Gajerová (50): Za nevěru jsem Petrovi i Tereze Kostkové vděčná

"S Terezou chodím na kávu," říká hvězda Ordinace v růžové zahradě.
6. května 2013 | 11:20

Před lety zažila dost drsnou nevěru a nakonec odchod svého muže, režiséra Petra Kracika (55), k Tereze Kostkové. Jak se s ním herečka vypořádala? A jak se jí žije dnes?

Je pro vás i po takové zkušenosti důležitá rodina a věrnost?

Samozřejmě, to jsou pro mě zásadní věci, protože si myslím, že ke vztahu nemůžete nikoho nutit. Vztah buď je, nebo není, a může fungovat, jen když to oba cítíte stejně. Když miluju, tak prostě nemůžu jen tak zhřešit. Ale jestliže to partner tak necítí, je to jeho problém, a já s ním zase nemusím být.

Takže teoreticky: kdyby vám byl teď partner nevěrný, zachovala byste se jinak než před lety?

Samozřejmě. Řekla bych mu: „Tak běž!“ A byla bych úplně v klidu. Tehdy to tak nešlo, protože jsem zůstala bez prostředků s malými dětmi a vůbec jsem nechápala, proč to udělal, a navíc jak to udělal.

Jak jste tehdy reagovala?

Totálně mě to zaskočilo a snažila jsem se to zlomit. Ale to je dávná minulost. Abych to shrnula, já jsem Petrovi i Tereze upřímně vděčná, že se to stalo. Kdyby to tak nebylo, tak dneska nejsem tam, kde jsem, a žila bych velice jednoduchý přízemní život – takové to prádlo, žrádlo a divadlo.

Díky téhle zkušenosti jsem se dostala k úplně jiným věcem, přiblížila se lásce ke všemu živému a potkala spoustu bezvadných lidí. Navíc jsem se naučila vidět své vlastní chyby.

Jaké?

Třeba jsem žárlila, chtěla jsem, aby věci byly po mém, a navíc jsem byla na svém partnerovi závislá.

Dovedu si představit, že jste odpustila svému bývalému partnerovi, ale můžete potkat Terezu Kostkovou, aniž byste na ni měla vztek?

Já jí ale odpustila už dávno! My se spolu normálně bavíme, chodíme na kávu a máme hezký vztah. Naopak si někdy rozumíme tak, že ona začne něco říkat a já to za ni dopovím. Jsme rozené ve stejném znamení i ascendentu.

Celý rozhovor s Veronikou Gajerovou najdete v tištěném Blesku pro ženy číslo 19, který je na stáncích ode dneška.
...
Autor: archiv Blesku pro ženy

A Petrovi jsem také odpustila. Mám s ním přece dvě úžasně děti. Žiju dnes úplně jinak, netrápím se minulostí a netočím se v kruhu jako křeček. Ono totiž odpuštění je jediná cesta, jinak zatěžujete sama sebe. Když v sobě rozdmýcháváte nějaký vztek vůči někomu druhému, žije se vám hůř.

Pokud vás zajímá, jak se Veronice Gajerové žije bez partnera a proč chtěla v pětačtyřiceti miminko, kupte si aktuální číslo časopisu Blesk pro ženy č. 19.

Autor: Majka Dvořáková
Video se připravuje ...