Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

John Malkovich svede Prahu jako Casanova

John Malkovich je opravdu charismatický muž
15. května 2013 | 07:00

Po dvou letech se do Prahy vrací herec a režisér John Malkovich a jaka sám říká, je za to rád. Nebude tu ale natáčet nový film, v Karlínském divadle se tentokrát představí jako Giacomo Casanova a dojde i na zpěv.

Charismatický herec se na pár dní zastavil v Praze, aby zde ztvárnil roli stárnoucího svůdníka Giacoma Casanovi. Na tiskové konferenci k tomuto představení, se objevil v džínové bundě s bílým tričkem a vůbec nevypadal na svých devětapadesát let.

V roli stárnoucího svůdníka se herec představí 15. a 16.5. V rámci festivalu Pražské jaro, a přesto, že alternuje s rakouským barytonistou Florianem Boeschem zpívat se nebojí. „Těžko definovat, co to je, ale asi se to dá považovat za zpěv. Takže ano, budu zpívat.“ slibuje herec. „Tedy pokud mě nebude bolet v krku.“ Dodává se smíchem.

Herec už si roli jednoho svůdníka střihnul v osmdesátých letech ve filmu Nebezpečné známosti, za který byl nominován na Oscara. A jak se v roli nejslavnějšího svůdníka cítí dnes? „Casanova je fascinující postava. Právě na zámku Duchcov napsal vynikající paměti, které jsou důležitou výpovědí o 18.století.“ Rozpovídal se o své postavě herec, který se o historii střední Evropy velice zajímá.

Autor: Michaela Uzlová