Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marie Rottrová (71): Chystám se s mužem na cestu do Afriky

Je Marie Rottrová vdaná nebo ne? Zeptali jsme se jí na to i na mnohem více.
3. dubna 2013 | 06:00

Zpěvačka Marie Rottrová pověsila kariéru na hřebík a letos se chystá místo na koncertní pódia na cestu do africké divočiny. Je to snad svatební cesta? Zpěvačka nám prozradila, jak to vlastně s její svatbou je.

Jak to děláte, že ve svém věku vypadáte tak báječně a co byste poradila ženám?

Hlavně optimismus, dobrou náladu a aby vyzařovaly lásku. To je celý můj recept. Když má člověk rád život, tak vždycky působí dobře. To co člověk vyzařuje zevnitř, to je základ všeho. To co je vidět zvenku, to je vedlejší. Já sama jsem třeba už několik let nebyla na kosmetice a nějak zvláště se o sebe ani nestarám. Prostě se jen namažu krémem, trochu namaluji a jdu ven.

S péčí to tedy nepřeháníte. A jak si udržujete postavu?

Já se musím přiznat, že mám veliké štěstí a vypadám pořád stejně. Teď jsem sice trochu přibrala, protože už nekoncertuji, ale jinak si držím celý život váhu kolem 55 kilo.

897530:gallery:true:trueZmínila jste, že už nekoncertujete. Nechybí vám trochu vaše profese?

Jeviště a diváci mi začíná hrozně chybět, ale už koncertovat nebudu. Samozřejmě sem tam vystoupím na nějaké pěkné akci nebo jako host, ale už se nechci dostat do toho kolotoče. Musím se ale přiznat, že jsem si myslela, že bude lehčí skončit, ale není to vůbec snadné. Zjistila jsem totiž, že takové to sebevyjádření, jakým pro mě zpěv je mi dělá hrozně dobře a když jsem končila kariéru neuměla jsem si představit, že to budu takhle cítit. Možná ale tím, že teď vystupuji tak málo, budu si to více vychutnávat, protože to pro mne budou vzácné okamžiky.

Co tedy teď dělá Marie Rottrová, když nezpívá?

To víte, mám dům, zahradu a hlavně rodinu, takže mám pořád co dělat.

Co vám v poslední době udělalo největší radost?

Největší radost mi asi udělal můj muž, se kterým se chystám do Afriky na Safari. Pojedeme do Keni, Tanzanie a Zanzibaru, takže se moc těším, že poznám srdce Afriky. Je to taková touha mého muže poznat Afriku, sice to bude z bezpečné vzdálenosti a z mikrobusu, ale těšíme se na dobrodružství.

Zmínila jste svého muže. Už nějakou dobu se spekuluje, zda jste se znovu vdala nebo ne. Jak to tedy je?

To by jste chtěli vědět (usmívá se zpěvačka šibalsky a nechává si chvíli na odpověď). Já mu říkám můj muž pořád, protože říkat můj přítel mi přijde divné. Přátel má člověk mnoho, ale tohle je prostě můj muž.

Marie Rottrová mluví o svém partnerovi jako o svém muži
Autor: Pavel Machan, Jan Tůma, archiv
V loňském roce jste naznačovala, že svatba není nemožná, vaši ruku zdobí hned dva prstýnky, takže byla tedy veselka?

To byly jen takové náznaky a je zajímavé, jak se toho lidé chytnou. Ten zásnubní prsten mám už čtyřicet roků, takže to není žádná novinka. Svatba nebyla a ani nebude.

Autor: Michaela Uzlová
Video se připravuje ...