Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ewa Farna: Až na mě přijdou mateřské pudy, tak to bude brutální

11. února 2013 | 06:00

Mladičká zpěvačka Ewa Farná letos překvapí své fanoušky nejen jako drsná porotkyně hudební soutěže, ale také svými novými deskami. Přestože se jí teď skvěle daří, lásku zatím nenašla a raději se soustředí na studium práv.

Ewo, jak se cítíte jako porotkyně v Československé SuperStar?

Různě. Cítím se dobře a užívám si to, cítím se šíleně, protože jsem šílená (smích), jak ostatně diváci uvidí, a zároveň mám velikou pokoru k těm dvěma hudebním osobnostem, co v porotě sedí se mnou. Těší mě, že z nich mohu čerpat zkušenosti a inspiraci. Já si v SuperStar hraju, mám spoustu rolí, jsem ztřeštěná nebo se rozpláču, a to mě na tom baví a doufám, že i diváky to bude bavit.

Necháváte si od Ondřeje Soukupa a Pala Habery radit, koho pustit a koho vyprovodit?

Musím říct, že se občas nechám ovlivnit, ale ona ta porota je skvělá v tom, že spolu debatujeme. I tím, že jsme takový střet generací a každý to cítíme jinak, objevujeme něco a můžeme o tom mluvit. Ale určitě mám i svůj názor a jsem otevřená mnoha hudebním stylům.

Československá Superstar
Autor: archiv TV NOVA
Dokážete si představit, že byste šla do takovéto soutěže? 

Já osobně jsem v žádné pěvecké soutěži nebyla, ke mně zpívání tak nějak přišlo, takže jsem to ani neměla zapotřebí. Ale jsem ráda, že taková soutěž je a já v ní mohu sdělit těm, kteří chtějí zpívat a chtějí se prosadit, nějakou svou zkušenost. Přeci jen, jsem v téhle branži dlouho, jak tady, tak v Polsku, a kdo bude mít zájem, tomu ráda pomůžu.

K tomu všemu, co děláte, ještě studujete práva. Jak to jde dohromady?

Jéje, těžce, protože já nemám nikdy klid. Ještě před SuperStar jsem dělala kouče šestnácti lidem v jedné polské soutěži. Rovnou z této soutěže jsem skočila do SuperStar a do zkouškového období, což je fakt mazec. Navíc připravuji čtyři desky a do toho samozřejmě koncertuji, takže na soukromí není moc času. Ale já nesnáším nudu, takže jsem ráda, že to tak je.
Čtyři desky najednou? Není to moc?Tak možná (smích). Připravuji svoji komerční desku v českém a polském jazyce a pak takovou specialitku, jazzovou desku zase v českém a polském jazyce.

Na jazz by vás asi nikdo netipoval…

.No to je ono, moc lidí by mě na takovou hudbu netipovalo, a mě přitom jazz hrozně baví. Já jsem totiž otevřená mnoha hudebním stylům a tenhle projekt bude takový můj důkaz, že nejsem jen rockera jak si všichni myslí.

Československá Superstar
Autor: archiv TV NOVA
Stihla jste si mezi tím vším, najít nějakého partnera?

Mám hrozně moc kamarádů, ale kluka nemám už víc než rok. Asi je to trošku moje vina, protože se kupodivu našli kluci, kteří se mnou chtěli sdílet život. Ale kvůli času bych se teď vztahu nemohla dát tak jak bych chtěla, a tak jsem do toho nešla.

Jak vzpomínáte na Tomáše Kluse?

To víte, že na něj vzpomínám. Dokonce jsem se poznala s Tamarou, jeho novou přítelkyní a jsem ráda, že se mají tak rádi. Musím říci, že jim to štěstí a společné dítě hrozně přeji, protože pro mě je štěstí vědět, že člověk, který mi byl po nějakou dobu nejbližší, je šťastný. Myslím, že je hloupost dělat, že neznáte někoho, se kterým jste toho hodně prožili. Proto jsem v kontaktu jak s Tomášem, tak i s Markusem Tranem, který mi dokonce píše na mojí novou desku nějaké písničky. Já jsem prostě ráda za ten čas, který jsme spolu strávili.

Tomáš Klus čeká dítě, nelezou na vás teď také mateřské pudy?

Vůbec (smích). Já mám na tohle ještě dost času. Mám šestiletou sestru a s tou si to teď užívám kdykoliv jsem doma. Ale musím říct, že až na mě přijdou mateřské pudy, tak to bude brutální. Chci mít spoustu dětí a těším se na to. Myslím, že úloha nás žen na tomhle světě je vychovat děti v dobré lidi. 

Video se připravuje ...