Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tereza Maxová: Po Vánocích budu holka krev a mlíko!

30. listopadu 2012 | 11:00

Přední světová topmodelka mě přivítala s milým úsměvem a v klidu jsme si popovídaly o charitě, její početné rodině, i o tom, jak bude trávit Vánoce se svým partnerem, který je vlastně vůbec neslaví.

Potkaly jsme se na akci Fashion for kids, kterou pořádá vaše charitativní organizace. Co pro vás tento večer znamená?
Je to spojení módy a nadace, které pomáhá dobré věci. Není to jen o krásných šatech, ale hlavně o dětech, které vyrůstají bez rodin. Letos je to osmý ročník, ale pokaždé se snažíme upozornit na nějaký problém.

Přemýšlela jste někdy o adopci dítěte z dětského domova?
Ty myšlenky tam určitě byly, když se v tom pohybujete, tak vám to samozřejmě nedá. Já jsem máma tří dětí, a když vidím, že je někde na nějakém dítěti pácháno nepráví, tak chci pomoct. To první co mě napadne je: Já si vezmu to děcko domů! Ale dnes už vím, že daleko víc pomáhám prostřednictvím nadace a akcí nadací pořádaných.

Sama máte tři děti. Plánujete svoji rodinu ještě nějak rozšířit?
Nikdy neříkej nikdy. (smích) Děti odrostou a člověk by pak třeba rád někomu pomohl. Jenomže to dítě si nemůžete adoptovat s cílem rozšířit rodinu ale s myšlenkou, že mu chcete pomoct. Nikdy to není procházka růžovou zahradou, a to ani s vlastními dětmi! (smích)

Kde a jak budete trávit Vánoce?
I přesto, že mám partnera Turka, který Vánoce neslaví, vždy je s dětmi trávíme tradičně a to ať jsme, kde jsme. Pro nás je nejdůležitější, že jsme všichni společně i s prarodiči, se stromečkem a tradičním českým jídlem.

Pečete cukroví?
Ano. Ale jen čtyři druhy. Nejsem jako moje babička, nebo prababička, které měly obrovský výběr. Musím se ale přiznat, že u nás jsme zvyklí to cukroví jíst jako jednohubky. Kdežto když jej dáte ochutnat cizinci, dá si maximálně jeden kousek. Napečeno máme, vezeme to s sebou, ale u nás to jím maximálně já a Mína.

Takže mlsáte! Ale jak po Vánocích shazujete kila?
Přiznám se, že v poslední době mám spíš problémy s tím, abych neshazovala. (smích) Spíš se snažím udržet správný a zdravý výživový režim, abych nehubla. Vánoce si tedy užiju se vším všudy, s veškerým cukrovím. Třeba po tom trošku přiberu a budu ta česká holka krev a mlíko! (smích)

Autor: Eva Dvořáková
Video se připravuje ...