Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trenérka sexu Poupětová: Naučím vás mít skvělý orgasmus!

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    12. srpna 2010 | 05:00

    Životní kariéra, pro kterou se Julie Poupětová rozhodla, je velmi netradiční. Radí ženám i mužům jak zlepšit milování, objasnit si sexuální tabu a překonat ho. Jak sex koučink probíhá? Ovlivnila jí kariéra i osobní život?

    Kdo je to sexkouč?

    Je to člověk, který pomáhá druhým s osobním rozvojem. V oblasti intimity, sexuálního prožívání, vandrováním. Do jeho práce spadá fyzická, emoční i psychická oblast.

    Jaký je rozdíl mezi vámi a sexuologem?

    Sexuolog k problému používá lékařský přístup. Jeho cílem je určit diagnózu a doporučit klientovi vhodnou léčbu. Zatímco mým úkolem není stanovovat závěry, diagnostikovat. Pomáhám klientům uvědomit si kde jsou, co mohou dělat pro to, aby se cítili lépe, aby prožívali život tak kvalitní, jak si ho představují. Sexuolog se primárně soustředí na to, co nefunguje a tam pracuje. Já se zaměřuji na to, co funguje. Pracuji s klientem na způsobu, jak to rozvinout a ještě podpořit.

    Jaká je vaše klientela?


    Nejdřív za mnou chodili především muži. Teď je to zhruba půl na půl. Koučování se nevyhýbají ani páry. Ať už se při partnerských sezení zaměřujeme na vztah nebo třeba víc na jednoho z dvojice.

    Kolik sezení je s klientem běžných?


    Obecně se to láme kolem druhého a třetího sezení. Třetí sezení bývá již většinou posun. Pokud moji klienti na sobě v mezičase pracují, dostaví se výsledky většinou již po třetím sezení.

    Jak trénování sexu probíhá?


    Většinou při prvním setkání dostane klient spíše pozorovací úkoly, říkám tomu s nadsázkou „terénní cvičení„. Povíme si na co se má soustředit a do příští schůzky nasbírá potřebné informace. Třeba si všímá, jak často se dotýká, jak komunikuje s partnerem. Na druhém sezení už pracujeme víc s praktickými situacemi. S tím, co člověk pak v reálu zjistí, že je pravda. Proto třetí sezení bývá přelomové. Klient už tuší, co chce a kudy vede cesta.

    Jaký problém vaše klienty trápí nejvíce?


    Když to shrnu obecně, je to boj s vlastními předsudky. Nedovolí si prožívat sexualitu tak, jak by mohli. Brání jim jejich vlastní hlava. Nedostatek dovedností, jak řešit konfrontaci typu „Mám jiné sexuální požadavky, než ty“.

    Vedl sexkoučing k tomu, že se nějaký vztah vašich klientů rozpadl?


    Vedl. Ze začátku to pro mě bylo hodně těžké. Ale pak mi volal jeden pán, který mi za rozchod moc děkoval a já si uvědomila, že i to může být pro lidi přínosem. Víte, sexkoučing funguje jako katalyzátor a někdy prostě urychlí proces i původně nečekaným směrem.

    Rozšiřuje se vaše klientela?

    Ano. Přicházejí čím dál více lidé ochotní naslouchat sami sobě. Vnímat věci, které pro ně mohou být užitečné. Když mi na sezení přijde člověk, který nechce vést dialog či naslouchat svému nitru, tak si prostě ze sezení odnese jen to, co si tam původně přinesl.

    Napadají vás lidé hodně za vaše povolání?


    Občas ano. Dostávám e-maily, smsky. A dlouhou dobu mi trvalo, než jsem se s tím faktem srovnala. Nakonec jsem přišla na to, že síla těchto sdělení je to, že mi lidé ukazují jejich pohled na svět. A většinou mi tím velmi snadno řeknou hodně o sobě (i o svém sexuálním životě). Ty útoky nejsou vůbec o mně, ale o vztahu daného člověka k jeho vlastní sexualitě.

    Koučujete i lidi, kteří sex v životě neměli?


    Ano, samozřejmě. Měla jsem například mladého klienta, který měl špatnou diagnózu. A ta sezení, která jsme spolu měli ho především dovedla k tomu, aby šel opět na vyšetření. Naučila jsem ho hovořit o jeho problému a pak ho lékaři mohli konečně vyřešit. Nějaký čas na to jsme spolu šli vybírat pomůcky do sexshopu pro něj a jeho přítelkyni. Takže sex koučink není jen o tom sedět a povídat si, ale překonávat bariéry například mezi lidmi.

    Kolik sezení stojí?


    Normální koučové ve firmách s mým vzděláním za hodinu svého času účtují od dva a půl tisíce korun výš. Já ale pracuji s především s lidmi, ne s firmami. Proto chci od klientů za první hodinu tisíc korun, za každou další zhruba polovinu. Když ke mně ale přijde nešťastná maminka s nízkou mateřskou, můžeme se domluvit i jinak. Nakonec, je to o tom, zda koupíte nové džíny, nebo vás naučím mít skvělý orgasmus. Volba je na vás.

    Co poradíte ženám? Jaký by měly mít přístup ke svému tělu?


    Stále mě překvapuje, jak málo odborníky zajímá, že žena musí především sebe samu vnímat jako ženu. Přistupovat k sobě přístupem, který ji pomůže. Laskat se, ocenit se, mít se ráda. Z výzkumů vyplývá, že většina žen i dívek o svém těle i genitáliích smýšlí negativně. Musí se naučit, jak je mít rády, jak se jich dotýkat.

    Ženy jsou tedy větší oříšek než muži?


    Když koučuji nějakou ženu, potýkám se se třemi nejdůležitějšími věcmi. Odpor k vlastnímu tělu a studem sama vůči sobě, rezistence ke změnám a trochu i „lenost“ – nedostatek energie.

    Proč je tomu tak?


    Ženy od sebe nesmí očekávat ten mužský perfekcionismus. Musí si s tělem hrát, užít si ho. Objevovat. Vykašlat se na obavu, že něco dělám a nestane se to. Co by se mělo pokazit, když není žádný cíl? Jen experiment… Pokud je unavená, nevykašlat se na to. Orgasmus tělo nabije energií. Já sama to používám. Kolikrát mám třeba migrénu a tak použiji orgasmus k tomu, aby mě přestala bolet hlava a abych se cítila lépe. Ráno se pak vzbudím plná elánu. Tyhle finty učím ženy i na svých kurzech.

    Žijete sama svou sexualitou? Používáte někdy také kouče?


    Ano, ale co se týče sexu, zatím není příliš mnoho lidí, se kterými je možné otevřeně bez bariér na tato témata komunikovat. Není to tak, že by sexkouč neměl problémy ohledně milování. To rozhodně ano, jen už většinou překonal ty hlavní a postupuje dál. Má je jiného rázu. S partnerem se vyvíjíme vedle sebe a navzájem si dopřáváme to, co ten druhý vyžaduje. Ale samozřejmě si myslím, že mít vlastní zkušenosti je stěžejní proto, abych mohla druhým pomoci.

    Musí být oba partneři vzrušení, aby měli plnohodnotný sex?

    Nemusí. Můžu sama partnerovi poskytnout krásnou masáž s vyvrcholením a mám z toho také zážitek. Něco mi to dá, protože jsem ho mohla tímto aktem obdarovat. Většinou mě to nabije energií a najednou na milování dostanu chuť.

    Nevadí vašemu partnerovi, že znáte každý trik? Že vás příliš nemůže překvapit?


    On je naopak docela rád. A hranice boříme dál. Já se v něčem musím přizpůsobit jemu, on mně. Nějak to chvíli zkoušíme, nejde to. Hledáme jinou variantu. Je to cesta. Jsme už dokonce velmi otevření k dalším lidem. Navštěvujeme swingers party, chodíme do různých komunit. Hledáme společně způsoby a nové cesty, jak si navzájem užívat.

    Trenérka sexu Julie Gaia Poupětová se nevěnuje pouze sezení s klienty. Také vyučuje jógu a k tomu také pořádá kurzy, na kterých se muži i ženy mohou dozvědět něco více o těle svého protějšku a jak jej dokonale uspokojit.

    Cesta ženy

    Kurz pro ženy

    Kurz o hledání podstaty ženství v každodenním životě. Jak používat cestu přirozené ženské sexuality jako zdroje pro rozvoj svého nejhlubšího potenciálu.
    Kapacita pouze pro 10 účastnic.

    Orgasmická žena

    Kurz pro ženy

    Součástí semináře jsou ukázky, které nám pomohou lépe porozumět anatomii ženy a tomu, jak s ní pracovat. Dále je součástí semináře podrobná metodika, jak pracovat s pánevním dnem. Na konci setkání se dovíte úplné minimum používání erotických pomůcek.

    Více informací naleznete na webových stránkách Julie Poupětové: www.sex-koucink.cz
Autor: amp
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...