Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svobodová, Pilarová, Brožová: Co jim nesmí chybět na vánočním stole?

Fotografie
22. prosince 2009 | 05:00

Většina z nás má nějakou oblíbenou pochoutku, bez které si pohádkové zimní svátky vůbec nedovede představit. Pro někoho je to cukroví, pro jiného štědrovečerní kapr. Co na prostřeném vánočním stole vyžadují známé osobnosti?

Ilona Svobodová, herečka
Jsem trochu netypická. Vánoce totiž neslavím. Pravidelně odjíždím na hory lyžovat. To, co mi ale o zimních svátcích nesmí chybět, je víno.

457704:gallery:true:true

Iva Kubelková, modelka a moderátorka
Na vánočním stole nám nesmí chybět rybí polévka, bramborový salát a ryba. Kaprovi ale neholdujeme. Prostřený stůl si však nedokážu představit ani bez hořících svíček

457702:gallery:true:true

Kateřina Brožová, herečka a zpěvačka
Mojí slabostí jsou vanilkové rohlíčky, které peču už dvacet let. Večeři máme tradiční: rybí polévku a kapra s bramborovým salátem.

457701:gallery:true:true

Ivanka Devátá, herečka a spisovatelka
Vařím výbornou rybí polévku, která je první neodmyslitelnou součástí našeho Štědrého večera. A také smažený kapr, toho bych nikdy neoželela. Mám ráda i vůni cukroví, proto ho každý rok peču, ale pak ho raději rozdám. A naší rodinnou zvláštností je, že na Štědrý večer nikdy nepijeme alkohol.

457705:gallery:true:true

Eva Pilarová, zpěvačka
Naše večeře je klasická – rybí polévka, kapr, bramborový salát. Na ten mám ale speciální postup. Jednak brambory uvařené ve slupce krájím na kolečka, a pak také spařuji horkou vodou nadrobno nakrájenou cibulku, která má pak jemnější chuť. Salát promíchávám také s pikantním nálevem, který připravuji z cukru, soli, octa a trochy vody. V salátu samozřejmě nesmí chybět ani majonéza, mrkev, okurky a vajíčko.

457703:gallery:true:true

Autor: připravila: duš