Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zaostřeno na podpatky… a kotníky!

Zaostřeno na podpatky… a kotníky!
18. prosince 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Podpatky. Můžete je milovat, můžete je nenávidět, ale nelze jim upřít jediné – smyslnost. Boty na podpatku opticky protáhnou siluetu vašich nohou, a tak se v nich cítíte sebevědoměji a navíc vyrostete během okamžiku o několik centimetrů. Vyšší obuv symbolizovala ve starověkém Řecku a Římě také vyšší společenské postavení. Pár centimetrů navíc si díky podpatkům přidával také Král Slunce, Ludvík XIV., který si tuto obuv velmi oblíbil. Ale dost bylo historie, přesuňme se nyní do současnosti!

Dnes je obuv na podpatku nedílnou součástí našich botníků. Hodí se k šatům, džínám i kostýmkům či overalům. Podpatek můžeme nosit na široké škále typů obuvi, my se nyní zaměříme na oblíbené kotníkové boty. Stylové a elegantní kotníkové boty na podpatku vytahujeme nejčastěji při chladnějších teplotách. Tyto dámské boty dodají výslednému outfitu punc elegance. Podpatek nám také přidá kapku sebevědomí navíc, což jde ve výsledku poznat i na vzpřímenějším postoji, který přitahuje pohledy jako magnet!

Rebelské i ležérní, to jsou kotníkové boty

Kotníčkové boty na podpatku můžeme nosit ve volném čase i v práci. Nebojte se vystoupit z davu a probuďte v sobě rebelku. Zkombinujte černé kotníkové boty na podpatku s rozervanými džínami, červeným tričkem a koženou bundou s výraznými stříbrnými zipy a cvočky. Pro vymazlení outfitu nasaďte na hlavu černý klobouk a červená či stříbrná ledvinka výsledek doladí k dokonalosti!

Do práce vypadá hezky kombinace bílé kotníkové boty na podpatku, černé skinny jeans, bílé tričko a dámské kárované sako laděné do tmavých a bílých tónů. V takovém outfitu se budete cítit příjemně, což je důležitý základ pro úspěšný den! Kotníkové boty s podpatkem upoutají pozornost a nemusíte se je bát vzít třeba na i rande.

Zaostřeno na podpatky… a kotníky!
Autor: W&R obuv, spol. s r.o.

I na výšce záleží

Nic se nemá samozřejmě přehánět, a tak se doporučuje podpatky střídat s něčím pohodlnějším. I když je obecně obuv na podpatku, zejména na tom vysokém, velmi atraktivní, dlouhodobé nošení může způsobit bolesti kloubů či zkrácení lýtkových svalů. Proto na trhu seženeme i boty s nižším podpatkem. Kotníkové boty na nízkém podpatku tolik nezatěžují pohybový aparát, a můžete si tak bez starostí užívat nejen delší procházku, ale také přívaly obdivných pohledů.

Pro doplnění zásob kotníkové obuvi na podpatku, jak vyšším, tak i tom nižším, mrkněte na nabídku Rieker-eshop.cz. Udělejte si radost – obohaťte svůj botník o tyto nadčasové boty a vyšperkujte své outfity k dokonalosti!