Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Barbie mánie: Proč od dětství milujeme tyto ikonické panenky a stále se k nim vracíme?

25. září 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Kdy jindy je ideální čas na pořízení růžového oblečení, bot, doplňků a třeba i dekorací do domácnosti a samozřejmě panenky Barbie? Od doby, kdy do kin v létě vstoupil snímek Barbie, se výlohy většiny prodejen zahalily do růžové. Proč ale všichni tolik uctíváme tuto dokonalou panenku a od dětství se řadí k našim nejoblíbenějším hračkám?

Proč milujeme Barbie?

Čím to je, že odmala nedáme dopustit na Barbie panenky? Vysvětlení je snazší, než jste si možná mysleli. Tyto panenky nás totiž od dětství učily, že možné je skutečně vše. Stačí si jít za svým snem a stane se z vás kdokoli, jen budete chtít. Zároveň se staly našimi nejlepšími přítelkyněmi a nosily ty nejkrásnější a nejstylovější oblečky, jaké jsme kdy viděli.

Když kočárek pro panenky vystřídaly Barbie

Jakmile nás v dětství omrzely panenky miminek, zaujaly jejich místo právě Barbie. Kočárky pro panenky tak byly najednou plné panenek od Mattela a jejich vybavení, které bylo mnohem pestřejší a zajímavější a dalo se s ním vyhrát celé hodiny.

Pořiďte svým dětem Barbie od Mattela

Milovali jste tyto ikonické panenky a stále se nostalgicky řadí k vašim nejoblíbenějším hračkám? Přeneste se do růžového světa alespoň pomyslně ve své mysli. Barbie kupte svým dětem a vy si udělejte radost nákupem růžových šatů, kalhot, triček, košilí a dalších produktů. Zatímco vaše dítě si bude moci hrát s Barbie astronautkou nebo třeba doktorkou, samo se můžete stát opravdovou.

Bez nadsázky se dá prohlásit, že panenky Barbie změnily celý svět. Tento výrok pouze potvrzuje stále trvající mánie, které se nelze vyhnout. Růžová barva na nás křičí ze všech obchodů a my tak s láskou vzpomínáme na své dětství, kdy se tyto legendární panenky řadily k našim nejlepším kamarádkám a trávili jsme v jejich společnosti dlouhé hodiny.