Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rolety Den a noc – luxus nebo praktická elegance?

Rolety Den a noc – luxus nebo praktická elegance?
27. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Vhodné stínění v našich domácnostech má v zásadě 4 funkce, které od něj očekáváme. Jaké to jsou a jak je splňují moderní interiérové rolety Den a noc, poznáte v našem článku.

Co jsou rolety Den a noc a jak fungují?

Rolety Den a noc jsou moderní stínicí systém, který spojuje výhody běžných látkových rolet a standardních horizontálních žaluzií. Splňují všechna kritéria, která klade současný způsob bydlení na okenní žaluzie a rolety. Poskytují luxus, který jiný způsob stínění nenabízí.

Princip vnitřních látkových rolet Den a noc je snadný a chytrý – střídající se dva pruhy tkanin, průhledné a neprůhledné. Okno je zastíněno dvěma vrstvami látky, která se vytahuje z kazety nad oknem, stejně jako v případě klasických rolet. Regulace je jednoduchá a požadovaného stupně zastínění lze dosáhnout doslova k okamžiku. Vždy máte na výběr mezi střídáním neprůhledného a průhledného pruhu a namotáním celé rolety do kazety.

Funkce stínění

Rolety jsou prostě stínicí technika, takže jejich schopnost zabránit průniku světla do bytu je brána jako naprostá samozřejmost. Tajemství úspěchu rolet Den a noc je ale jejich absolutní flexibilita při nastavování množství světla, které do místnosti vpustíte i při úplně stažených roletách.

Jedním krátkým pohybem ovládacího řetízku totiž můžeme posunout vzájemnou pozici průhledných a neprůhledných pruhů látky, a tím zvětšit či zmenšit průhlednou část rolety

Funkce estetická

Rolety Den a noc také perfektně doplňují okno a mají funkci moderního designového doplňku. Stačí si vybrat některou z mnoha barevných variant a sladit s ostatními interiérovými prvky.

Rolety Den a noc se vyjímají v každém moderním bydlení. Hodí se do bytu, rodinného domu, ale také do veřejných prostor, kanceláře či chaty. Jinými slovy – parádu udělají všude a nemusíte se za ně stydět ani v luxusním interiéru.

Každý moderní interiér může vypadat trochu jinak. Různé barvy, tvary, použité materiály, doplňky nebo osvětlení. Něco ale mají všechny moderní interiéry společné. Tím je využití technologie vestavěných spotřebičů, použití jednoduchých tvarů a linií a kladení důrazu na funkční využití celého prostoru.

Jednoduchost a čisté linie se projevují i v detailech, jako jsou dveře bez zárubní, nebo právě stínicí technika, která může splývat se zdmi a krýt tak celou plochu okna včetně okenního výklenku. V případě potřeby lze ale rolety velmi snadno vytáhnout a umožnit otevření okenního křídla dokořán.

Rolety tvoří opravdu výrazný prvek v každé místnosti, a výběr barvy byste tedy neměli podcenit. Pokud uvažujete o pořízení rolet Den a noc, bude pravděpodobně právě výběr barev prvním krokem a také tou časově nejnáročnější operací. Výběr vhodné barvy rolet se odvíjí hned od několika faktorů, které se vám pokusíme postupně přiblížit. Pojďme se společně podívat na to, jakou ideálně zvolit barvu, abyste byli s roletami co možná nejvíce spokojeni. 

Funkce ochrany soukromí

Možná vás ani tolik netrápí ostré sluneční světlo, jako spíše zvědavé pohledy sousedů, případně lidí, jdoucích po chodníku. Soukromí je cenné a stojí za to si jej uchovat. Není ale nutné si hned pořizovat kovové žaluzie, které vás od venkovního světa naprosto odříznou.

Rolety Den a noc umí jednu báječnou věc. Jakmile je nastavíte na režim „Den“, čili necháte skrze průhledné pruhy látky prosvítat světlo, uvidíte krásně ven, ale ti, kdo se snaží podívat dovnitř, nic moc neuvidí. Síťovaná látka totiž pohledům zvenčí zabrání, i když světlo propustí.

Funkce termoregulační

Spolu se zabráněním průchodu slunečních paprsků do bytu jde ruku v ruce i schopnost udržovat v bytě konstantní teplotu. Přičemž v létě se byt tolik nezahřívá, a naopak v zimě neuniká okny tolik tepla. Oproti například běžným vertikálním žaluziím absorbuje látka rolety Den a noc méně tepla, a lépe tedy reguluje teplotu v bytě.

Pohodlné ovládání rolet

Modernizace proniká opravdu všude, takže se nevyhýbá ani roletám a stínicí technice obecně. Jakkoliv je ovládání rolet Den a noc snadné – stačí potáhnout za řetízek a nastavit roletu do požadované polohy, můžeme ovládání posunout na vyšší úroveň.

Tu představuje luxus automatizace. Každou roletu můžete vybavit elektromotorkem, který práci vykoná za vás. Už při nákupu se rozhodněte, že chcete motorek a dálkové ovládání. Ale i v případě, že už jste rolety Den a noc pořídili, lze motorek doplnit do každé z nich i dodatečně. Montáž podle návodu je velice snadná.

Dálkové ovládání vám dovolí pohodlně sedět a třeba z křesla u televize stiskem tlačítka zatáhnout roletu. Nebo dokonce několik rolet najednou, nebo všechny v celém bytě. A nejen to – můžete si nastavit kromě pozice „úplně zataženo“ a „úplně vytaženo“ i čtyři další oblíbené pozice.

Rolety Den a noc nakupujte od FEXI

FEXI to se spokojeností zákazníků myslí vážně, a proto nabízí nadstandardní servis. Kvalifikovaná zákaznická podpora vám poradí s výběrem konkrétního typu látky a ovládání i se zaměřením. Navíc si můžete nechat zdarma poslat až 8 vzorků látek a přesvědčit se o kvalitě produktu na vlastní oči – nejen přes internet, jako je tomu v případě konkurence.