Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyhrajte exkluzivní zájezd na Island!

7. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Nemáte nápad, kam byste vyrazili na dovolenou? Nebo jsou vaše úspory tak malé, že by nestačily na vlak do Ostravy? Nezoufejte. Vyřešíme to za vás. Zúčastněte se soutěže s kapesníky Kleenex a vyhrajte zájezd za 70 tisíc na Island!

Zní to možná jako pohádka. Vyhrát dovolenou na jednom z nejhezčích míst na zemi. Navštívit ostrov, který oplývá řekami, vodopády, ledovci a zároveň sopkami. Na jednom místě najdete tolik zajímavostí, že by byla věčná škoda ho nenavštívit. To je opravdu cestovatelský sen.

Hlavní město vás překvapí

Určitě si nemůžete nechat ujít hlavní město Reykjavík, který leží v jihozápadní části ostrova. Kromě klasických obchůdků, restaurací je zde i hodně památek. Vedle parlamentu Althing se nachází luteránská katedrála Dömkirkjan z 18. století. Hlavní ozdobou města je kostel Hallgrímskirkja vysoký skoro 75 metrů. Je to nejvyšší budova na Islandu a možná než kostel v budově uvidíte kosmický raketoplán. O historii ostrova se dozvíte nejvíce v muzeu Árbæjarsafn. Samozřejmě nesmíte minout tři národní parky, které vám určitě svou přírodní scenérií vyrazí dech.

Autor: Shutterstock

4 zajímavosti o Islandu

- Nenajdete zde žádné velké lesy. V období Vikingů byl ostrov velmi zalesněn, ale dřevo se jednoduše spotřebovalo. Vláda intenzivně pracuje na vysazování nového porostu, aby byl Island ještě více zelený.

- Nemusíte se stresovat s výměnou peněz ve směnárnách. Na Islandu fungují prakticky všude bezhotovostní platby. Takže vám odpadne jedna starost.

- Národním jídlem je grónský žralok. Ten se nechává několik měsíců uležet a je tedy spíše shnilý. Nejí ho většina domorodců, tak záleží na vás, jestli máte tak otrlý žaludek a zkusíte to.

- Většina obyvatel ostrova věří na existenci elfů. Respektují jejich existenci a chovají se k nim slušně, i když je nikdy neviděli. Protože jakmile je jejich existence zpochybňována, tak to elfové můžou lidem pěkně osladit – třeba poničením domu.

Autor: Freudenberg Home and Cleaning Solutions

Zapojte se do soutěže o zájezd

Zásobu kapesníků je dobré mít v každé domácnosti. Proto nebude pro vás nic snadnějšího, než vaši zásobu doplnit. Nakupte v jakékoli kombinaci tři balení kapesníků Kleenex, zaregistrujte se  v termínu konání soutěže na webové stránce www.balsamkleenex.cz a budete zařazeni do soutěže o zájezd pro dva na Island. Pak už zbývá si jenom držet pěsti, že se štěstí usměje právě na vás! Více informací naleznete na www.balsamkleenex.cz.