Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 důvodů, proč toto léto sáhnout právě po cideru

17. července 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto je v plném proudu a není divu, že hledáme osvěžení v podobě skleničky něčeho vychlazeného. Proč nezkusit třeba jablečný cider, který v posledních letech doslova bere lednice Čechů útokem?

1. Chutná ve všech ročních obdobích (ale nejlépe na ledě)

Cider Royal Dog vás provede opravdu celým rokem. Nejvíce si ho vychutnáte vychlazený s pořádnou porcí ledu, kdy vás zaručeně osvěží i v těch největších vedrech. Naopak v zimě vás zahřeje společně s aromatickou skořicí a pomerančem.

Autor: Royal Dog Cider

2. Vyrábí se pod přísným dohledem přírody

Do těch nejlepších ciderů se nepřidává nic, co by se přírodě nelíbilo.  Pro cider Royal Dog jsou vybírány speciálně šlechtěné odrůdy jablek přímo z moravských sadů. Z nich se potom lisuje svěží a čistá jablečná šťáva, z níž kvašením vzniká cider, který obsahuje 4,5% obj. alkoholu. Žádná umělá barviva ani sladidla v cideru Royal Dog nenajdete.

3. Neobsahuje lepek

Někdy bychom se až mohli divit, kde všude na nás číhá lepek. Většímu množství piva, jehož slad je většinou na bázi ječmene nebo pšenice, by se měli celiaci raději vyhnout. V jablečných ciderech naopak lepek vůbec nenajdeme, proto jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Jsou navíc plné prospěšných látek, vitaminu C a antioxidantů.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Royal Dog Cider

4. Má u nás bohatou historii…

Je pravda, že největší popularitu zažívá ve své domovině, všichni asi známe anglický cider nebo třeba francouzský cidre. U nás je tento trend sice jen pár let starý, málokdo však ví, že naši předkové takzvaný „jablečný burčák“ popíjeli mnohem dříve. Před stoletími si jej dokonce kvasili sami doma. Na přípravu a ingredience je totiž mnohem méně náročný než pivo, které jej v minulosti ale z jídelníčku našich předků postupně vytlačilo.

Autor: Royal Dog Cider

5. …tudíž za ním opravdu nemusíte až do Anglie!

Ty nejlepší cidery se připravují hned za rohem, přímo u nás v Česku. Je opravdu z čeho vybírat. Royal Dog Cider najdete na pultech řady moravských nezávislých prodejen, celoročně jej koupíte v pobočkách řetězců Globus a od 17. do 23. července exkluzivně v síti Kaufland.