Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ochrání mě před sluncem bílé tričko? Aneb pravdy a mýty o opalování

30. května 2017 | 11:05
Prezentace klienta |

Riziko rakoviny kůže je v současnosti skutečně velká hrozba. A tak je i ochrana před škodlivým UV zářením stále více zmiňované téma. Přesto kolem něj panuje i troška neznáma. Pojďme si nejznámější mýty společně vysvětlit, některé i popřít, ale v každém případě si v nich udělat jasno!

Vysoké SPF brání opálení

Pouze částečně. Například produkty Photoderm BRONZ od značky Bioderma opálení naopak podporují! Působí totiž na všech úrovních produkce melaninu (kožního barviva) a zajišťují jeho rovnoměrnou distribuci v kůži. Díky tomu tak můžete snadno získat krásné a přirozené opálení.

Autor: Naos

UVA a UVB záření jsou totožná

To je velký omyl. Mezi těmi to zářeními je obrovský rozdíl. UVA záření proniká hluboko do kůže a představuje 95 % celkového ultrafialového záření. Způsobuje nejen stárnutí kůže, sluneční alergie a rozvoj pigmentových skvrn, ale bohužel i vznik rakoviny kůže. UVB záření představuje zbývajících 5 % a právě díky němu se nám kůže tónuje do hněda. Způsobuje však nepříjemné spáleniny. Je tedy nezbytné, aby váš krém chránil pokožku před oběma typy UV záření. U produktů značky Bioderma Photoderm navíc získáte bonus v podobě unikátního patentu Buněčné bioochrany™, která účinně a hloubkově chrání kožní buňky před poškozením.  

S bílým tričkem mi na sluníčku nic nehrozí

Na to zapomeňte! Samozřejmě si můžete pořídit speciální oblečení s UV faktorem 50 +, ale běžná bílá bavlna má přirozený UV faktor maximálně 3-5. Opalovací krém či olej tedy skutečně nahradit nemůže. Nezapomínejte tak mazat veškeré odhalené partie, včetně těch na sluníčko choulostivých - rtů, uší, ramen, nosu a dekoltu. Chraňte je nejlépe tyčinkou na rty a citlivá místa pomocí Photoderm MAX SPF 50+.

Autor: Naos

UV filtry mi berou vitamin D

Toto je skutečně pouhý mýtus. Sami vědci při výzkumech potvrdili, že použití ochranného přípravku na opalování nemá vliv na pokles vitaminu D v pokožce. 

Jeden nátěr za den stačí

Bohužel i dnes mají lidé pocit, že je opalovací krém ochrání po celý den a nátěry nemusí opakovat. Žádný „opalovák“ toho ovšem není schopen, i kdyby měl na obale napsáno „sunblock“. Při pobytu na přímém slunci je třeba opakovat aplikaci každé dvě hodiny. Nezapomínejte na ni ale ani po každém koupání! Obličej skvěle ochrání například Photoderm MAX Aquafluid SPF 50+, na tělo zkuste zase Photoderm MAX opalovací mlhu SPF 50+, která je bez roztírání, což ocení zejména pánové.

Výška SPF nehraje roli

Právě naopak! Při výběru slunečních přípravků berte vždy v potaz typ vaší pokožky a její reakci na slunce. Bez „padesátky“ k moři ani nevyjíždějte. V našich končinách s ní ale chybu také neuděláte. Obecně platí, čím vyšší faktor, tím delší ochrana. Jeho hodnota vám ukazuje, o kolik prodlužuje dobu, kterou můžete trávit na slunci bez rizika spálení. Se zmíněným faktorem 50 +  budete tak chráněná až padesát minut. Vždy ale zapojte zdravý rozum a respektujte dobu, kdy se opalovat. Mezi 11. a 15. hodinou byste se měla zdržovat ve stínu a pravidelně nanášet vhodný opalovací přípravek. Osvědčeným letním bodyguardem je Photoderm MAX Sprej SPF 50+.

Autor: shutterstock.com

After - sun produkty jsou zbytečnost

Jedno je jisté - po opalování je potřeba se o pokožku postarat, zklidnit ji a dodat jí ztracenou vláhu. Možná máte pocit, že na to stačí jakýkoliv tělový krém, ale není to tak. Produkty po opalování jsou výjimečné tím, že obsahují hojivé ingredience, které urychlí regeneraci kůže, osvěží ji, vyživí a v neposlední řadě prodlouží získané opálení. A když navíc fungují proti stárnutí kůže, jako Photoderm After Sun SOS, není proč váhat.

Chcete být zdravě a krásně opálená? Vyzkoušejte zdarma olej ve spreji Photoderm BRONZ, který vám prodlouží přirozené opálení. Více informací naleznete zde.