Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Matné líčení je IN! Make-up, rtěnky a laky, které vám nesmí chybět

12. listopadu 2013 | 16:00

Světové podzimní módní přehlídky ztratily lesk a třpyt, tedy alepoň co se týče líčení. Ty největší módní značky opustily "šťavnatý" look a vrhly se na matné textury na obličeji, ale i na nehtech. Mat je prostě trendy!

Make-up

Základem matného líčení je bezchybná pleť bez odlesků. Docílíte ji použitím matujících make-upů, jako je například Dream Nude Airfoam od Maybelline, nebo přepudrováním vašeho oblíbeného make-upu.

Pokud z nějakého důvodu nechcete pudr používat, vyzkoušejte matující bázi. Můžete ji použít jako základ pod make-up, nebo nanést přes něj, pro zmatnění, a to i několikrát v průběhu dne. Ideálním produktem je v tomto ohledu Rimmel Stay Matte báze.

Pudr

Sypký pudr Ideal Flawless, Avon, 171 Kč
Autor: archiv firem

Fanynky pudrů si v matné kategorii jistě přijdou na své. Matující pudr má totiž ve svém sortimentu téměř každá kosmetická značka. Z těch kompaktních určitě vyzkoušejte Matující kompaktní pudr od Oriflame. V kategorii sypkých pudrů doporučujeme Avon Ideal Flawless.

Matující kompaktní pudr Météorites Compact, Guerlain, 1200 Kč
Autor: archiv firem
Pokud si chcete sáhnout hlouběji do kapsy, nebo máte hodného Ježíška, dopřejte si první lehký matující pudr od Guerlain - Matující kompaktní pudr Météorites. Zajistí vám dokonale matnou, ale přitom přirozeně rozjasněnou pleť a uchvátí vás svými krycími schopnostmi, ultra jemnou texturou a luxusním designem balení.

Rty

Matte Lipstick Totally Nude, MUA, 44 Kč
Autor: archiv firem
Lesky na rty a zářivé rtěnky na podzim vyměňte za matné textury.K výrazně nalíčeným očím sáhněte po lehce růžových, nebo nude odstínech, které podtrhnou váš celkový look.

Výrazné tóny by vám totiž jen uškodily a vypadala byste "zmalovaná". Krásné a přirozené odstíny nabízí britská značka MUA, která má v Čechách zastoupení od letošního podzimu. Koupíte ji na webu pod jednoduchým názvem MUA Matte Lipstick.

Lasting Finish by Kate Matte, Rimmel, 97 Kč
Autor: archiv firem
Naopak matně rudé nebo vínové odstíny si dopřejte s minimalistickým líčením očí. Tělové stíny na víčka a černé linky, tenké a ostré jako břitva, vám dodají smyslný vzhled ženy vamp. Zkuste si vybrat rtěnky z řady Rimmel Lasting Finish by Kate Matte.

Nehty

Matte Coat, OPI, 330 Kč
Autor: archiv firem
Přestože i na nehtech letí matná, nemusíte se vzdávat svého oblíbeného lesklého laku. Zázračným produktem, který z něj udělá matný, je takzvaný matující top coat, nebo-li svrchní lak s matným efektem.

Prostě si nehty nalakujte svým oblíbeným lakem a pak je přetáhněte tímto top coatem. Vyzkoušejte například nadlaky od značky OPI nebo L’Oréal Paris.

Všechny výrobky i s informací o ceně naleznete v naší fotogalerii. Jak se vám matné textury líbí? Podlehnete trendům letošního podzimu, nebo zustanete věrná svému lesku?

Autor: brig