Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zářivé rty po celý den: Tipy na to, jak si rtěnku udržet co nejdéle

15. listopadu 2013 | 06:21

Já osobně jsem milovnice rtěnek téměř jakékoli barvy. Nalíčené rty totiž vypadají luxusně, svůdně i hravě a i když na sobě nemáte zrovna outfit z Pařížské, budete díky nim vypadat elegantně. Jenže jak docílit toho, aby se rtěnka nerozmazávala a co nejdéle na rtech vydržela? Tipy jsme okoukali z přehlídkových mol.

Nejprve je důležité rty připravit

Je jasné, že na popraskaných a šupinatých rtech nebude rtěnka vypadat dobře, proto je potřeba před líčením rty pěkně obrousit jemným peelingem nebo zubním kartáčkem, aby se vyhladil jejich povrch.

Vysušené a rozpraskané rty vám žádnou parádu neudělají. Dejte je do po řádku díky snadným tipů.
Autor: Shutterstock.com
Po vyhlazení na rty naneste vysoce hydratační krém a nechte jej chvilku vstřebat do pokožky, teprve potom použijte tenkou vrstvičku balzámu na rty.

Preciznost nade vše

Rudé rty je třeba líčit pečlivě.
Autor: profimedia.cz
Chcete-li, aby vám rtěnka na rtech vydržela co nejdéle a po celou dobu vypadala dobře, budete si muset dát opravdu záležet při jejím nanášení.

Nejprve použijte konturovací tužku ve stejném odstínu jako je barva rtěnky, popřípadě o tón světlejší, a precizně s ní orámujte linii rtů. Tužku držte tak, abyste nelíčili rty jen její špicí, ale celou plochou tuhy, linka pak bude přirozenější. Potom jemně vyplňte i celou plochu rtů, rtěnka se na podkladu z konturovací tužky lépe udrží.

...
Autor: Shutterstock
Méně je někdy více

Teď přichází na řadu rtěnka. Nanášejte ji na rty štětečkem v tenkých vrstvách a každou po nanesení odsajte papírovým ubrouskem. Dostanete tak ze rtů přebytečnou barvu, která by se rozmazávala a navíc docílíte intenzity barvy, jakou požadujete.

Pokud byste na rty nanesla rtěnku rovnou v silné vrstvě, můžete si být jista, že se vám bude obtiskávat na šálek s kávou, na zuby a možná se vám i rozmaže mimo konturu. A to by vám na kráse určitě nepřidalo.

TIP: Pro plnější vzhled rtů, můžete na závěr nanést na jejich střed bezbarvý lesk, který jim dodá objem.