Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bláznivé obrázkové rty: Pozor, nelíbat!

8. března 2013 | 06:00

Rty s dokonale realistickým obrázkem kiwi, skládačky puzzle nebo lidského oka? Švédská bloggerka Sandra Holmbom je na ně expertka. Nejsou moc praktické, zato jsou zcela fascinující!

Sandra Holmbom je samouk. Make-up je její koníček a s malováním netradičních motivů začala prý jednou večer jen tak z nudy. Dnes má už slušnou sbírku námětů a vlastní blog, na kterém prezentuje i jemnější líčení.

Realistické malůvky vytváří pomocí extra tenkého štětce a nejrůznějších barev a pigmentů, které má ve své kosmetické taštičce. Výroba jednoho obrázku trvá často i hodinu.

Jedním ze Sandřiných nejbizarnějších nápadů je lidské oko namalované na rty s ohromnou přesností a pečlivostí. Včetně umělých řas! Fotografie téhle mírně úchylné optické hry patří k těm nejčastěji sdíleným na sociálních sítích.

O něco "nositelnější" jsou třeba motivy ovoce, barevné puzzle nebo pastelové ornamenty. Že by mladá Švédka ostartovala nový trend? Uvidíme - možná budeme za pár let vyážet na večírky jedině s uměleckým dílkem na rtech.

Autor: mab