Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Úchvatné oční stíny: Je to make-up, nebo umění?

5. června 2013 | 11:00

Vesmírné výjevy, obrázky duchů, geometrické obrazce, ale i Alenku v říši divů nebo třeba jednorožce a duhu. To všechno dokáže jen pomocí očních stínů namalovat bloggerka Sandra Holmbom.

O začínající vizážistce a maskérce, která bloguje pod pseudonymem Psycho Sandra, jsme už psali jako o autorce fascinujících obrázkových rtů. Poslední dobou se ale talentovaná Švédka zaměřila především na oční víčka.

A opět válí. Nevíme, na co se dívat dřív: na dokonale vykreslené linky, čisté tvary, stíny rozmazané do ztracena nebo detailně propracované figurky? To všechno umí Sandra vyčarovat jen s pomocí líčidel a barevných pigmentů.

Líčení zkouší nejraději na sobě, a na jejích víčkách tak ožívají pohádkové postavy, strašidelné scény, abstraktní vzory či květiny. Věnuje se však také "nudnější" tvorbě - nositelnému, ale stylovému make-upu na den i na večer.

Sandra o sobě říká, že se všechno naučila sama doma za dlouhých zimních večerů. My hádáme, že se za jejími neuvěřitelnými schopnostmi skrývá nejen nadání, ale i odhodlání a hodiny práce. Za to tleskáme!

Autor: mab