Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trendy líčení na rok 2013: Barevné stíny a absence řasenky

21. února 2013 | 14:00

Kosmetické trendy na tento rok jsou neoblomné a stejně jako ty módní se i make-up cestuje v čase. A to především do 80. let. Pojďte se s námi podívat na malou beauty exkurzi.

1. TREND : BAREVNÉ RTY

Fialové jako hroznové víno, smyslně rudé, nebo malinově růžové. Tento rok jsou povoleny všechny barvy a nejlépe uděláte, když si jimi namalujete rty.

Pravda, na tento kraj je jiná barva rtěnky, než světle růžová poněkud silné kafe, ale pokud se chystáte na oslavu narozenin, nebo máte chuť experimentovat, jděte do toho a rozbijte nudu našich ulic.

make-up
Autor: L´oreal Paris

2. TREND: ŠOKUJÍCÍ STÍNY

Maximálním trendem, který může místy i šokovat ty konzervativnější z nás, jsou hodně barevné a hodně výrazně oční linky a stíny.

Pokud jste milovnicí nových trendů, ale nevíte, jak na ně, zkuste začít například na barevných, tenkých linkách. Uvidíte, že to pak půjde úplně samo. Dávejte ale pozor, abyste to nepřehnala a nevypadala, že se snažíte zamaskovat monokl.

Inspirace pro oči
Autor: MAC Cosmetics

3. TREND: ABSENCE ŘASENKY

Patřím mezi ženy, které si každé ráno nanesou make-up, pudr, jemné, béžové stíny, ale zato vše pořádně pomstím černou řasenkou. Řasy si natočím a na tři fáze si je namaluji a to nejlépe tak, že si oko držím šikmo jako Japonec (pak jsou totiž řasy delší) a případné přetahy smažu vatovou tyčinkou. Nevím, jak to bez řasenky tento rok přežiju, ale snad najdu zalíbení v jiném trendu.

make-up
Autor: MAC Cosmetics

4. TREND: ZLATÍČKO

Vizážisté svorně apelují: "Noste bronzová zdravíčka! Nejlépe tak, abyste vypadala, jako byste se právě vrátila od bazénu."

Jenomže jak to nepřehnat? Aplikujte jej raději prstem a to na oblast pod okem a lícní kosti. Poté obkreslete na tváři půloblouk až nad obočí a prsty rozetřete do ztracena. Look má vypadat přirozeně tak, jako by vás právě políbilo slunce.

make-up
Autor: Shutterstock.com

Autor: Eva Dvořáková