Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šperky osudové ženy: Taťána Kuchařová, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Taťána Kuchařová a spol.

11. března 2010 | 15:58

Perly, démanty a jiné drahé kameny byly jsou a budou puncem jedinečnosti, korunou ženského půvabu. Teoreticky určitě. V souvislosti se správnými šaty se stávají součástí pohádkové iluze.

Je skvělé, když je klenot pravý. Ale na originálu šarm osudové ženy nestojí. Mnohem podstatnější je celek – šaty, šperk, líčení, střevíčky… Štras nebo ušlechtilý křišťál jsou neméně efektní.

Nemusíte mít jako Elizabeth Taylor druhého Richarda Burtona. Snídat u Tiffaniho jako další legendární hvězda stříbrného plátna Audrey Hepburn. Vůbec nemusíte být bohatá. Stačí, když dostojíte eleganci, která dámu puncuje. Inspirujte se ženami, jež to umí. A bez rozpaků sáhněte po dobré bižuterii.

Marylin Monroe

518620:gallery:true:true

Bohyně sexu 50. let, jejíž svůdnost je dones dráždivou, veskrze návodnou legendou. Ve svém filmu zpívala, že diamant je dívky nejlepší přítel. Tohle tvrzení odpovídalo velkému, pozlátka plnému světu, v němž se pohybovala.

Liz Taylor

518633:gallery:true:true


Filmová ikona Liz Taylor představuje perfektní produkt Hollywoodu se vší krásou a problémy, které tento status přináší. Vášeň pro drahé kameny k její image patří, stejně jako fakt, že manžel Richard Burton. jí daroval nejdražší diamant světa.

Audrey Hepburn

518621:gallery:true:true

Snímek Snídaně u Tiffanyho z ní udělal filmovou hvězdu první velikosti. Nesmrtelnou módní ikonu, jejíž styl je dodnes platný. Olympem módy stále připomínaný. .Hvězdy, které po ní přišly na svět, ji stále kopírují.

Sophia Loren

518634:gallery:true:true


Sophia dodnes okouzluje adosud stojí před kamerou. Je dalším ze symbolů ušlechtilé ženskosti, vítanou hvězdou všech filmových festivalů.. Perly i blýskavé kameny jejímu typu sluší a v dekoltu či na šíji se skvěle vyjímají.

Taťána Kuchařová

518622:gallery:true:true

Světově proslulá topmodelka a ředitelka Miss ČR si pěstuje image noblesní, nenápadně luxusní lady, která si se šperky rozumí. Jistě i proto se stala tváří Klenotů Aurum, kde vystřídala Simonu Krainovou a stejně jako ona se na návrzích šperků podílela.

Produkce a styling: Adéla Pěničková